Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αυτά την συντάραξαν και την σόκαραν περισσότερο από την Κένυα

Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε η Χριστιάνα Αριστοτέλους στον Κωνσταντίνο Νικολάου και το περιοδικό Down Town. Η παρουσιάστρια μίλησε για το ταξίδι της στην Αφρική με το Σοφία για τα Παιδιά και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τι είναι αυτό που την συντάραξε και ποια ιστορία την σόκαρε περισσότερο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Τι είναι εκείνο που σε συντάραξε; 

Η αδικία. Θυμάμαι να λέω συνέχεια πόσο με πλήγωσαν αυτά που είδα και πόσο μεγάλη αδικία είναι αυτό που συμβαίνει. Δεν ένιωθα πως πάω στην Αφρική για να αναθεωρήσω τη ζωή ή τις προτεραιότητές μου. Δεν ζω αποκομμένη από τον κόσμο. Ένιωθα πως πήγα για ένα σκοπό και πώς έπρεπε να τα καταφέρω και να ανταπεξέλθω αλλά από την άλλη δεν ήξερα εάν έχω τη δύναμη. Την επόμενη μέρα ακυρώσαμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε να μπορώ να συνέλθω και την μεθεπόμενη μέρα πήγαμε στο Ορφανοτροφείο Μακάριος. Εκεί κατάλαβα το έργο που κάνει η Μαρίνα και το Σοφία για τα Παιδιά στην Αφρική. Και ο λόγος που αναφέρω την Μαρίνα -παρόλο που ξέρω ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων και εθελοντών- είναι γιατί αυτή το ξεκίνησε και είναι αφοσιωμένη χρόνια και φροντίζει χιλιάδες παιδιά τα οποία ξέρει με τα ονόματά τους, ξέρει τις ιστορίες τους. Τη θαύμαζα χρόνια αλλά δεν μπορούσα να συλλάβω το μέγεθος και το βάθος της δουλειάς τόσο της ίδιας όσο και του Σοφία.

Απ’ τις ιστορίες που άκουσες, ποια είναι εκείνη που σε σόκαρε περισσότερο; 

Η ιστορία με τα δίδυμα. Σε μια φυλή στην Αφρική, το να γεννήσει κάποιος δίδυμα είναι κατάρα. Για να λυθεί η κατάρα, πρέπει ο πατέρας να θάψει το ένα παιδί ζωντανό στο χώμα. Η μάνα του, λίγες ώρες αργότερα, πήγε βράδυ και το ξέθαψε παράνομα. Αυτά τα μωρά κατέληξαν στο Σοφία για τα Παιδιά και στο Ορφανοτροφείο Μακάριος. Σήμερα βλέπεις δυο λεβέντες, πανέμορφους, ευγενικούς που δεν μπορείς παρά να τους θαυμάζεις. Δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς μπροστά τους γιατί είναι μαχητές της ζωής.  Σοκαρίστηκα επίσης όταν έμαθα ότι σε κάποια σχολεία, το γεύμα που τρώνε τα μωρά στο σχολείο και τους το προσφέρει το Σοφία, είναι το μοναδικό γεύμα της μέρας τους. Και περιμένουν να πάνε ξανά σχολείο την επόμενη μέρα για να φάνε ξανά.

Downtown Cy 1728022768 3471229033481771418 4700246711

Συγκλονίζει η Χριστιάνα Αριστοτέλους με τα όσα είδε στην Κένυα | Like.com.cy (philenews.com)

© 2024 Created by Elephant Media Cy