36 μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Φειδία για τα κινητά (εικόνες & βίντεο)

Μόλις 36 μαθητές εγκατέλειψαν τις αίθουσες διδασκαλίας και ήρθαν στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κάλεσμα διαμαρτυρίας του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για το κλείσιμο των κινητών στα σχολεία.

Έπιασαν τόπο οι προειδοποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι θα πάρουν αδικαιολόγητη απουσία όσοι μαθητές φύγουν κατά την τελευταία διδακτική, καθώς ο ευρωβουλευτής άλλαξε το ραντεβού με τους μαθητές για τις 2:15 αντί 1:00.

“Έχουμε 2.500 να παρακολουθούν σε live”, είπε ο Φειδίας σε δηλώσεις του. “Το κλείσιμο των κινητών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Θα το συνδέσω με τον covid, δεν θέλουμε να αναγκάζουμε τους άλλους να βάζουν εμβόλια, παρά μόνο αν το επιθυμούν“, είπε και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ανέφερε, εσείς όλοι έχετε στη δουλειά τα κινητά σας. “Είναι θέμα ασφάλειας”, όμως, σημείωσε ότι συμφωνεί πως γίνεται και κατάχρηση. “Δεν πρέπει να τους αναγκάσουμε”.

Για το κάλεσμα της ΠΣΕΜ να μην συμμετάσχουν οι μαθητές στη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, είπε ότι συμφωνούν με το αίτημα, όμως δεν είχαν χρόνο να συνέλθουν και να αποφασίσουν, αφού μόλις χθες καταρτίστηκε το νέο σώμα. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι το σχολείο χρήζει αλλαγής καθώς οι μαθητές δεν περνούν καλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μαθήτρια αναφέρει ότι νιώθει ανασφάλεια χωρίς κινητό και ότι θέλει να μπορεί να καλέσει τη μητέρα της, αντί να το πει σε καθηγητή.

Θέλουν να είμαστε ενεργοί πολίτες, λέει μαθητές, αλλά δεν μας αφήνουν.

© 2024 Created by Elephant Media Cy