Star News

Αυστραλία: Εντόπισαν και θανάτωσαν τον κροκόδειλο που έφαγε τη 12χρονη

Αυστραλοί rangers πυροβόλησαν και σκότωσαν τον κροκόδειλο 4,2 μέτρων που είχε σκοτώσει ένα 12χρονο κορίτσι.

Οι φύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν κροκόδειλο 4,2 μέτρων στη βόρεια Αυστραλία, καθώς εντόπισαν πως αυτό είναι το ζώο που ευθύνεται για τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού. Η 12χρονη έπεσε θύμα του κροκόδειλου ενώ κολυμπούσε με την οικογένειά της την περασμένη εβδομάδα.

Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν η πρώτη θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου στη Βόρεια Επικράτεια από το 2018, όταν μια ιθαγενής είχε σκοτωθεί ενώ μάζευε μύδια σε ένα ποτάμι. Η επίθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με το εάν πρέπει να γίνουν περισσότερα για να περιοριστεί ο πληθυσμός των κροκοδείλων στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, όπου το προστατευόμενο είδος αποτελεί όλο και περισσότερο κίνδυνο για τον άνθρωπο. 

Οι rangers, οι φύλακες άγριας ζωής προσπαθούσαν να παγιδεύσουν ή να πυροβολήσουν τον κροκόδειλο από τότε που το κορίτσι δέχτηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Mango Creek κοντά στην Palumpa, μια κοινότητα ιθαγενών Outback στη Βόρεια Επικράτεια. Πυροβόλησαν το ζώο την Κυριακή αφού πήραν άδεια από τους παραδοσιακούς ιδιοκτήτες της περιοχής. Οι κροκόδειλοι του θαλασσινού νερού θεωρούνται τοτέμ για πολλούς αυτόχθονες Αυστραλούς. Η αστυνομία είπε ότι η ανάλυση επιβεβαίωσε ότι το ζώο ήταν αυτό που σκότωσε το κορίτσι

«Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην οικογένεια και η τοπική αστυνομία συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε όλους όσοι επηρεάστηκαν», είπε η αξιωματικός Έρικα Γκίμπσον στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο επιστήμονας ειδικός για τους κροκόδειλους Γκράχαμ Γουέμπ δήλωσε ότι ένα ερπετό στο μέγεθος αυτού που σκότωσαν οι rangers πρέπει να είναι αρσενικό και ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών. Οι κροκόδειλοι αναπτύσσονται σε όλη τους τη ζωή και μπορούν να ζήσουν έως και 70 χρόνια.

Ο θάνατος του κοριτσιού ήρθε εβδομάδες αφότου η Βόρεια Επικράτεια ενέκρινε ένα 10ετές σχέδιο για τον περιορισμό των αριθμών κροκοδείλων, αυξάνοντας το ποσοστό θανάτωσης κοντά στον ανθρώπινο βιότοπο από 300 σε 1.200 ετησίως. Η Βόρεια Επικράτεια έχει μια έκταση περίπου όσο η Γαλλία και η Ισπανία μαζί, αλλά μόνο 250.000 κατοίκους. Υπολογίζεται επίσης ότι εκεί ζουν περίπου 100.000 κροκόδειλοι – ο  πληθυσμός τους ήταν μόλις 3.000 πριν το κυνήγι τους τεθεί εκτός νόμου από την ομοσπονδιακή νομοθεσία το 1971

Ο Γουέμπ είπε ότι οι κροκόδειλοι της περιοχής είχαν σταθεροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον πληθυσμό τους τα τελευταία χρόνια, σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον είτε για φαγητό ή για να κυριαρχήσουν στο έδαφος. «Τρώνε ο ένας τον άλλον. Οι κροκόδειλοι ελέγχουν τον πληθυσμό τους. Δεν είναι οι άνθρωποι που τους ελέγχουν, στην πραγματικότητα», εξηγεί.

Με πληροφορίες από ABC News

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy