Star News

Αποκαλύψεων συνέχεια: Ψάχνουν τους εγκεφάλους του κυκλώματος πορνείας – Ονόματα, τηλέφωνα και ποσά σε σημειωματάριο της 32χρονης με ηγετικό ρόλο

Μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας βρίσκονται οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας. Θύματα της υπόθεσης, νεαρές γυναίκες από τη Νιγηρία, οι οποίες στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, βρέθηκαν εγκλωβισμένες στο κύκλωμα που δρούσε στην Κύπρο. Τα πλοκάμια, όπως αποκάλυψε χθες σε εκτενές ρεπορτάζ το philenews, φτάνουν μέχρι τη Νιγηρία, αφού το κύκλωμα ήταν γνωστό και εκεί υπό την καθοδήγηση συγκεκριμένων προσώπων, ενώ εμπλοκή φαίνεται να έχουν και άτομα από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι άνδρας, στον οποίο κατέληγαν τα χρήματα από την πορνεία. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε και Τουρκοκύπριος, ο οποίος παραλάμβανε τις γυναίκες-θύματα από το αεροδρόμιο των κατεχομένων και στη συνέχεια τις παρέδιδε στον πρώτο, ο οποίος τις μετέφερε στο διαμέρισμα της 32χρονης ύποπτης στη Λεμεσό. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να έχουν εμπλοκή και άλλα πρόσωπα τα οποία διευθετούσαν να ενοικιάζονται διαμερίσματα αλλά και να αναρτούν αγγελίες σε διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως και εξασφαλίζουν ρούχα και αξεσουάρ για τις “υπηρεσίες” των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτές πέρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (18/10) χειροπέδες σε 32χρονη από τη Νιγηρία η οποία φαίνεται να είχε ιεραρχικό ρόλο στο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη γυναίκα που στρατολογούσε την πρώτη ύποπτη μαζί με το θύμα, να εκδίδονται μαζί με άλλες νεαρές αλλοδαπές γυναίκες σε διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Η 32χρονη οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με τους ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων να αιτούνται την κράτησή της για περίοδο 7 ημερών. Η ύποπτη παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτησή της.

Αξιοσημείωτο είναι πως η 32χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη στα κρατητήρια της Μενόγειας, όπου κρατείτο καθώς δεν είχε άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε έλεγχο των προσωπικών της αντικειμένων, εντοπίστηκαν σημαντικά τεκμήρια όπως κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με τηλέφωνα και ονόματα, καθώς και ένα σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν χρηματικά ποσά αλλά και το όνομα της παραπονούμενης, η οποία είναι και το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα εμπορίας προσώπων.

Το παζλ της υπόθεσης είναι περίπλοκο και δύσκολο, αφού από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις φαίνεται ότι τα θύματα του κυκλώματος εμπορίας και μαστροπείας, αφίχθηκαν παράνομα στην Κύπρο, χωρίς να εντοπίζονται πουθενά τα πραγματικά τους στοιχεία.

Οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα, τα οποία προς το παρόν είναι δύσκολο να εντοπιστούν, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτά να διαμένουν ακόμη και στο Πουρνάρα.

Όπως έγραψε στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του το philenews, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Μάιο, όταν το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έλαβε ενημέρωση από το ΤΑΕ Λάρνακας ότι γυναίκα (θύμα) ζήτησε βοήθεια, αναφέροντας αρχικά ότι της έκλεψαν τα υπάρχοντά της. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η γυναίκα αποκάλυψε ότι είχε φτάσει στην Κύπρο με τη βοήθεια της πρώτης ύποπτης, με σκοπό να ασκεί πορνεία.

Νέα στοιχεία: Ψάχνουν τους εγκεφάλους του κυκλώματος πορνείας

© 2024 Created by Elephant Media Cy