Star News

Εάν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται σε μια σχέση, θα εμφανίζει σχεδόν πάντα αυτές τις 7 συμπεριφορές

Η αναγνώριση των αναγκών όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι αυτονόητη σε κάθε είδους σχέση. Όταν στο πλαίσιο μιας σχέσης, οι ανάγκες των ανθρώπων δεν καλύπτονται, τότε παρατηρούνται κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Στο άρθρο αυτό, αναλύονται οι συμπεριφορές των ανδρών. Όταν κάποιος άνδρας δεν νιώθει ότι οι ανάγκες του ικανοποιούνται, εκφράσει τη δυσαρέσκειά του μέσα από 7 συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Η κατανόηση των συμπεριφορών αυτών δεν έχει ως σκοπό την απόδοση κατηγοριών, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη συνειδητοποίηση και την επίτευξη μίας συμβιβαστικής λύσης. Η έγκαιρη αναγνώρισή τους μπορεί να βελτιώσει τις συντροφικές μας σχέσεις

Εάν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται σε μια σχέση, θα εμφανίζει σχεδόν πάντα αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Αποστασιοποιείται
  • Γίνεται υπερβολικά προσεκτικός
  • Γίνεται υπερβολικά επικριτικός
  • Αποφεύγει τις συγκρούσεις
  • Γίνεται αναποφάσιστος
  • Γίνεται μυστικοπαθής
  • Σκέφτεται να λήξει τη σχέση

Αποστασιοποιείται

Η αποστασιοποίηση αποτελεί την πιο κοινή και συνηθισμένη απόκριση όταν νιώθουμε ότι μία σχέση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.  Έτσι, όταν ένας άνδρας αισθάνεται ότι η οι ανάγκες του μένουν ανικανοποίητες, θα αρχίσει να απομακρύνεται: λιγότερες κουβέντες, λιγότερη στοργή και έκφραση τρυφερότητας.  Όταν η αποστασιοποίηση γίνεται μοτίβο συμπεριφοράς, αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει να παραμελείται. Αν το παρατηρήσετε, προσπαθήστε να ρίξετε τις άμυνες σας και να μιλήσετε ειλικρινά.

Γίνεται υπερβολικά προσεκτικός

Ενώ, σε περιπτώσεις που ο άνδρας δεν είναι ικανοποιημένος από μία σχέση, η λογική απόκριση είναι η αποστασιοποίηση, υπάρχουν άνδρες που κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Όταν δηλαδή ένας άνδρας δεν νιώθει τις ανάγκες του να καλύπτονται, μπορεί να στρέψει όλη του την προσοχή στη σχέση.

Δηλαδή, να αρχίσει να στέλνει μηνύματα, να εκφράζεται διαχυτικά. Όσο και αν η απόδοση προσοχή είναι κάτι υπέροχο, όταν είναι άκαιρη ή αναπάντεχη, μπορεί να αποτελεί κάποια ένδειξη. Ενδέχεται δηλαδή, να προσπαθεί να γεμίσει ένα κενό ή να δημιουργήσει περισπασμούς. Αν παρατηρείτε υπερβολικά επίπεδα προσοχής, ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε τα βαθύτερα αίτια. Μία ειλικρινής συζήτηση μπορεί ν’ αποκαλύψει τα πραγματικά του συναισθήματα ή τις σκέψεις που έχει στο μυαλό του.

Γίνεται υπερβολικά επικριτικός

Όταν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται, μπορεί να γίνει υπερβολικά επικριτικός ή οξύθυμος. Η απότομη αυτή μεταβολή στη συμπεριφορά δεν αφορά τα πράγματα που επιφανειακά λέει ή δείχνει ότι τον ενοχλούν. Αντίθετα, η επικριτική στάση, αποτελεί εκδήλωση της απογοήτευσης ή της απόγνωσης που αισθάνεται μέσα του. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Κανένας δεν θέλει να είναι ο στόχος έντονης ή άδικης κριτικής. Η αναγνώριση της πηγής της, μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η κριτική δεν αφορά εσάς προσωπικά αλλά αποτελεί κραυγή βοήθειας.

Όμως συνιστά σημάδι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Άπαξ και το καταλάβετε, θα μπορείτε πλέον να προσεγγίζετε τις καταστάσεις αυτές με ενσυναίσθηση και κατανόηση, οδηγώντας στην αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων.

Αποφεύγει τις συγκρούσεις

Ένας άνδρας που νιώθει ότι οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται, θα αποφεύγει σαν νάρκες τις συγκρούσεις. Όσο και αν μοιάζει παράδοξο, παρατηρείται στην πράξη, καθώς φοβούνται ότι, κάθε τους λέξη, κίνηση ή ενέργεια, θα πυροδοτήσει ένταση, με αποτέλεσμα να «μετρούν τα λόγια τους». Η αποφυγή των συγκρούσεων μπορεί να φαίνεται ότι οδηγεί σε ηρεμία, όμως στην πραγματικότητα είναι μία ωρολογιακή βόμβα. Οι σχέσεις βασίζονται στην επικοινωνία και η αποφυγή της επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων δεν τις βελτιώνει.

Γίνεται αναποφάσιστος

Ένας άνδρας που νιώθει εγκλωβισμένος, ξαφνικά μπερδεύεται και μπροστά στις πιο απλές αποφάσεις. Το ζητούμενο δεν είναι ότι δυσκολεύεται να διαλέξει εστιατόριο ή ταινία, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Η αναποφασιστικότητα ενός άνδρα, αντανακλά την εσωτερική του αναταραχή. Παλεύει με τα συναισθήματά του και η δυσφορία του διαχέεται σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Δημιουργήστε αίσθηση ασφάλειας και δώστε του το περιθώριο ώστε να εκφραστεί και ν’ ανοιχτεί. Εξηγήστε του ότι μπορεί να μιλήσει για όσα τον απασχολούν και ότι δεν χρειάζεται να καταπιέζει τα συναισθήματά του. Μαζί, και μέσα από ειλικρινείς συζητήσεις, θα μπορέσετε να ξεδιαλύνετε τα σκοτεινά σημεία.

Γίνεται μυστικοπαθής

Πρόκειται για ένα σημάδι κάπως ύπουλο. Τα μυστικά δεν σημαίνουν αναγκαία ότι υπάρχει προδοσία ή ατιμία. Ένας άνδρας μπορεί να μην θέλει να μοιραστεί το πως ήταν η μέρα του ή να μην μιλήσει για τα συναισθήματά του. Αν ένας άνδρας δεν νιώθει ότι οι ανάγκες του καλύπτονται, μπορεί να αρχίσει να απομακρύνεται και να μην μιλάει. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι κρύβει πράγματα. Απλώς, ορισμένες φορές μπορεί να νιώθει πως δεν εισακούεται ή ότι δεν τον καταλαβαίνει η σύντροφός του.

Η κατανόηση βέβαια, οφείλει να είναι αμοιβαία, καθώς σε μία σχέση, σημασία έχει το πως νιώθουν και οι δύο σύντροφοι.  Αν ο σύντροφός σας έχει γίνει πιο μυστικοπαθής ή κλειστός, ίσως έχει έρθει η ώρα για μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα. Διατηρήστε ανοιχτούς τους διαύλους της επικοινωνίας, δώστε το να καταλάβει ότι μπορεί να εκφράσει με ασφάλεια τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σκέφτεται να λήξει τη σχέση

Αν ένας άνδρας αποστασιοποείται, μπορεί να έχει στο μυαλό του τον χωρισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λήξει τη σχέση άμεσα, αλλά ενδέχεται, ο χωρισμός να υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό του καθώς νιώθει ότι οι ανάγκες του δεν καλύπτονται.

Αν αντιληφθείτε το σημάδι αυτό, μην πανικοβληθείτε, αλλά σίγουρα πρέπει να το προσέξετε.

Αν μιλήσετε με ειλικρίνεια και αν προσπαθήσετε για τη σχέση σας, μπορεί η κατάσταση να βελτιωθεί. Ίσως να μην είναι εύκολο όμως, όταν αντιμετωπίζεις με θάρρος τα πράγματα, οι σχέσεις γίνονται πιο ειλικρινείς, πιο ουσιαστικές.

Tip: Αν παρατηρείτε ότι ο σύντροφός σας απομακρύνεται, είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφραστείτε και να επικοινωνήσετε ουσιαστικά μαζί του.

Ακούστε τι έχει να σας πει με προθυμία και χωρίς άμυνες, απαλλαγμένοι από κάθε φόβο κριτικής. Δώστε του θάρρος και άνεση να μιλήσει για όσα του λείπουν από τη σχέση και δείτε αν μπορεί να γεφυρωθεί το κενό.

Να θυμάστε όμως ότι το ίδιο σημαντική είναι και η δική σας ευτυχία στη σχέση.

Εάν οι ανάγκες ενός άνδρα δεν ικανοποιούνται σε μια σχέση, θα εμφανίζει σχεδόν πάντα αυτές τις 7 συμπεριφορές (msn.com)

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy