Star News

Έκτο χτύπημα χάκερ – Στόχος σήμερα η Κυβερνητική Πύλη

Χάκερ «κτύπησαν» σήμερα την Κυβερνητική Πύλη, με την προσπάθεια για κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες του Κράτους να αντιμετωπίζεται επιτυχώς από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρεται ότι «έγινε προσπάθεια επηρεασμού της διαθεσιμότητας ιστοσελίδων της Κυβέρνησης χωρίς επιτυχία».

«Στόχος», όπως σημειώνει, «ήταν η διαθεσιμότητα και μόνο των πληροφοριακών ιστοσελίδων του κράτους. Η προσπάθεια αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, μετά από γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων».

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Έρευνας «επηρεάστηκε μόνο για λίγα λεπτά η κεντρική πύλη gov.cy, αλλά όχι οι επιμέρους ιστοσελίδες της πύλης και καμία άλλη ιστοσελίδα του κράτους ή online υπηρεσία».

Εξάλλου, προσθέτει ότι «όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες και ιστοσελίδες των Υπουργείων, Υφυπουργείων και Υπηρεσιών ήταν διαθέσιμες».

Όπως προσθέτει «στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν αποκλειστικά και μόνο η προσπάθεια να καταστήσουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες μη προσβάσιμες» για να συμπληρώσει ότι «το είδος αυτό των επιθέσεων ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack). Καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί».

Το Υφυπουργείο Έρευνας διαβεβαιώνει, τέλος, ότι «οι υπηρεσίες του κράτους παραμένουν σε συνεχή εγρήγορση».

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά κυβερνοεπίθεση, που δέχεται η Κύπρος σε διάστημα τριών ημερών.

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, την ΑΗΚ (δύο προσπάθειες), τη CyTA, και την εταιρεία ΕΚΟ.

Χακερ: Χτύπησαν Κυβερνητική Πύλη | Philenews

© 2024 Created by Elephant Media Cy