Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι στηρίζει την Παλαιστίνη και γεμίζει το Instagram με καρπούζια 

Μετά την αποδοκιμασία και τα ψεύτικα χασμουρητά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Ισραήλ, η Μαρίνα Σάττι τάσσεται υπέρ της Παλαιστίνης χωρίς να πει απολύτως τίποτα.

Ο Β΄ Ημιτελικός της Eurovision 2024 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (09/05), η Έλενα Παπαρίζου θύμισε σε όλη την Ευρώπη γιατί θα είναι για πάντα το “Number 1”, ακόμη 10 χώρες κέρδισαν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου –ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι, όμως η συμμετοχή του Ισραήλ συζητιέται περισσότερο και όχι για καλλιτεχνικούς λόγους.

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ Eden Golan εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision 2024, έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, αφού στην πρόβα της Τετάρτης αντιμετώπισε γιούχα και αποδοκιμασίες, τη στιγμή που τα τελευταία 24ωρα, χιλιάδες διαδήλωναν στους δρόμους του Μάλμε, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision.

Η συμμετοχή του Ισραήλ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα, κάτι που αποτυπώθηκε και αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισης της 20χρονης Eden, όπου το κοινό την αποδοκίμαζε φωνάζοντας “Free Palestine“, ενώ η EBU έκανε τα πάντα για να μη δούμε και να μην ακούσουμε τις αντιδράσεις του κοινού.

Θέση σε όλα τα παραπάνω πήρε και η δική μας Μαρίνα Σάττι, η οποία στο προσωπικό κανάλι στον λογαριασμό της στο Instagram μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της ένα μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης.

Η ίδια δεν έγραψε κάποιο αντιπολεμικό μήνυμα, ούτε απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός, παρά μόνο δημοσίευσε αρκετά emoji καρπούζια.

Μαρίνα Σάττι

Μαρίνα Σάττι

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και ο χορογράφος της Μαρίνας Σάττι, Majnoon, ο οποίος σε ένα instagram story έβαλε και εκείνος τα ίδια emoji, στηρίζοντας τη δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη.

Και αν αναρωτιέστε γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο φρούτο, το καρπούζι έχει μετατραπεί σε σύμβολο της Παλαιστίνης και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση και μάλιστα διπλή.

Η πρώτη αφορά στα χρώματα του φρούτου (κόκκινο, λευκό, μαύρο και πράσινο) τα οποία παραπέμπουν στη σημαία της Παλαιστίνης, γι’ αυτό και πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί συμβολικά για να την υποκαταστήσει. Πρόκειται άλλωστε για ένα πολύ δημοφιλές φρούτο που καλλιεργείται τοπικά από Παλαιστίνιους.

Υπάρχει, όμως, και ένας δεύτερος, πιο πρακτικός λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται το καρπούζι ως σύμβολο της Παλαιστίνης και αφορά στη συχνή απαγόρευση ή στον περιορισμό της δημόσια εμφάνισης της παλαιστινιακής σημαίας.

“Κατά μία έννοια, οι Παλαιστίνιοι ισχυρίστηκαν ότι το καρπούζι είναι παλαιστινιακό. Είναι ένας τρόπος να πουν ότι έχουν καρπούς στη γη τους” λέει στην Washington Post η Ντίνα Ματάρ, καθηγήτρια πολιτικής επικοινωνίας και αραβικών μέσων ενημέρωσης.

Το καρπούζι “θεωρείται ως σύμβολο αντίστασης και επιμονής” επισημαίνει, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της ισραηλινής κατοχής, οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη μετέφεραν το φρούτο “ως σύμβολο του τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος”.

Μαρίνα Σάττι: Οι γκριμάτσες στη συνέντευξη Τύπου του Ισραήλ

Πριν τα καρπούζια όμως η Μαρίνα Σάττι επέκρινε τη στάση του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αμέσως μετά την πρόκριση των χωρών στον Τελικό. Και το έκανε ακούγοντας τις δηλώσεις της Ισραηλινής εκπροσώπου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η Μαρίνα Σάττι την ώρα που μιλούσε η Eden Golan έδειχνε… κουρασμένη και άρχισε να χασμουριέται ψεύτικα, ενώ δεν δίστασε να ξαπλώσει πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά της και να κάνει ότι κοιμάται, εκφράζοντας έτσι την αποδοκιμασία της.

Χρειάστηκε μάλιστα το Nemo, που εκπροσωπεί την Ελβετία στη φετινή Eurovision, να τη σκουντήξει για να σηκωθεί.

www.news247.gr

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy