Star News

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Στις 7 Ιουνίου αναμένεται να τελεστεί ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία. Ο 33χρονος περιζήτητος εργένης Χιου Γκρόσβενορ, δούκας του Γουέστμινστερ, με περιουσία που υπολογίζεται στα 10 δισ. λίρες, θα ενώσει τη ζωή του με την 31χρονη «κοινή θνητή» Ολίβια Χένσον, που την επομένη του γάμου της θα λάβει τον τίτλο της δούκισσας.

Στη Βρετανία ο γάμος του πλουσιότερου άντρα στη χώρα κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με τη Rich List των Sunday Times για το 2024, είναι εδώ και μήνες το θέμα συζήτησης στους κύκλους της αριστοκρατίας καθώς τα μέλη της ανυπομονούν για μια πρόσκληση, ώστε να είναι δίπλα στους γαλαζοαίματους, που αναμένεται να παρευρεθούν στην τελετή. Τον νεαρό δούκα έχει βαφτίσει ο βασιλιάς Κάρολος ενώ ο Χιου Γκρόσβενορ είναι νονός του πρίγκιπα Τζορτζ αλλά και του πρίγκιπα Άρτσι. Γεγονός που δημιουργεί το εύλογο ερώτημα, αν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντηθούν στον γάμο του νονού των παιδιών τους και οικογενειακού τους φίλου, παρά τις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, η παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ στον γάμο του φίλου του είναι βέβαιη και μάλιστα έχει ανακοινωθεί πως ο διάδοχος του θρόνου θα έχει ρόλο στην υποδοχή των καλεσμένων (wedding usher) στην τελετή ενώ ο πρίγκιπας Χάρι δεν αναμένεται να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ για να δώσει το παρών στον γάμο της βρετανικής αριστοκρατίας. Η Κέιτ Μίντλετον, που στις 22 Μαρτίου ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο, δεν θα παραβρεθεί, παρά την φιλία της με τις τρεις αδελφές του γαμπρού.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που δίνει επίσης μάχη με τον καρκίνο, αν και ο νεαρός αριστοκράτης είναι αναδεξιμιός του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν θα δώσει το παρών στην τελετή ενώ το ίδιο ισχύει και για τη βασίλισσα Καμίλα.  Βέβαιη θεωρείται η παρουσία του 10χρονου πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος θα συνοδεύσει τον διάδοχο του θρόνου στον γάμο του νονού του.

Έλαβε πρόσκληση για τον γάμο του δούκα ο πρίγκιπας Χάρι;

Ο γάμος του δούκα με την Ολίβια Χένσον θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ (πόλη στα σύνορα Αγγλίας – Ουαλίας) στις 7 Ιουνίου. Οι προσκεκλημένοι στον γάμο της χρονιάς για την Γηραιά Αλβιώνα θα είναι 400 άτομα και εκτός από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον γιο του πρίγκιπα Τζορτζ, ίσως να δώσουν το παρών και άλλα μέλη της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας.

Σχετικά με την απουσία του πρίγκιπα Χάρι από τον γάμο του στενού του φίλου και νονού του μικρού Άρτσι, οι Sunday Times υποστηρίζουν πως ο δούκας του Ουέστμινστερ, αν και θα επιθυμούσε τα δύο αδέλφια να λύσουν τις διαφορές τους, ήθελε να αποφύγει να τον καλέσει για να μην επισκιάσει η παρουσία του την «μεγάλη μέρα» της ζωής του και ειδικότερα, «το έκανε για την Ολίβια».

Πάντως, υπάρχουν και δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε πρόσκληση για τον γάμο του φίλου του αλλά επέλεξε να μην παραβρεθεί, ώστε να μην επισκιάσει την «μεγάλη μέρα» του νεαρού αριστοκράτη.

Ο 7ος δούκας του Ουέστμινστερ έχει στην κατοχή του περισσότερη γη από τον βασιλιά Κάρολο

Ο Χιου Γκρόσβενορ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991. Γιος του 6ου δούκα του Ουέστμινστερ και της 65χρονης σήμερα δούκισσας Νατάλια Φίλιπς, κληρονόμησε τον τίτλο και την τεράστια περιουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του Τζέραλντ Γκρόσβενορ το 2016. Αν και έχει τρεις αδελφές, την 42χρονη λαίδη Ταμάρα, την 41χρονη λαίδη Εντουίνα και την 29χρονη λαίδη Βιόλα, σύμφωνα με το εδώ και αιώνες κληρονομικό δίκαιο στη Γηραιά Αλβιώνα είναι το άρρεν τέκνο σε μια οικογένεια της αριστοκρατίας που κληρονομεί τον τίτλο ευγενείας και την περιουσία.

Ο 33χρονος αναδεξιμιός του βασιλιά Κάρολου είναι ο τρίτος πλουσιότερος άντρας στη Βρετανία και ο πλουσιότερος κάτω των 40 ετών στη χώρα. Η εταιρεία Grosvenor Group, που κληρονόμησε από τον πατέρα του, έχει στην ιδιοκτησία της 1.500 ακίνητα σε 60 χώρες. Στο Λονδίνο του ανήκει το 50% της αριστοκρατικής περιοχής Mayfair και ένα τμήμα της πολυτελούς συνοικίας Belgravia. Ακίνητα ιδιοκτησίας του βρίσκονται στη Σκωτία, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στην Σουηδία και μεταξύ αυτών ένα μεγάλο κτίριο με κατοικίες στο Τόκιο.

Ο τίτλος του δούκα απονεμήθηκε το 1847 από τη βασίλισσα Βικτώρια στον Χιου Γκρόσβενορ, τρίτο μαρκήσιο του Ουέστμινστερ, με τον σημερινό απόγονό του να είναι ο 7ος δούκας της οικογένειας που κληρονομεί τον σημαντικό για την βρετανική αριστοκρατία τίτλο ευγενείας. Αλλά και η μητέρα του 33χρονου δούκα,  Νατάλια, είναι γαλαζοαίματη ως απευθείας απόγονος του βασιλιά Γεώργιου B’.

Ποια είναι η «κοινή θνητή» Ολίβια Χένσον, που θα γίνει δούκισσα στις 7 Ιουνίου

Ο δούκας του Ουέστμινστερ γνώρισε την Ολίβια Χένσον το 2021 μέσω κοινών φίλων. Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2023 το ζευγάρι γιόρτασε τον αρραβώνα του στην έπαυλη Eaton Hall της οικογένειας στο Τσέσαϊρ. Αν και ο νεαρός δούκας λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής του και των στενών δεσμών με την βασιλική οικογένεια βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, δεν ισχύει το ίδιο για την 31χρονη Ολίβια Χένσον, για την οποία ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά. Η Χένσον αποφοίτησε από το ιδιωτικό κολέγιο Marlborough College, στο Μάλμπορο και στη συνέχεια έκανε σπουδές στην ισπανική και  ιταλική γλώσσα στο περίφημο Trinity College του Δουβλίνου.

Εργάζεται ως υπεύθυνη διαχείρισης λογαριασμών στην εισαγωγική εταιρεία τροφίμων «Belazu Ingredient Company» στο δυτικό Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου η οικογένεια του δούκα δεν θα απαιτήσει από τη νέα δούκισσα να εγκαταλείψει την εργασία της μετά το γάμο.

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή» | LiFO

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy