Star News

Το αεροδρόμιο Λάρνακας επέλεξαν οι Άραβες χάκερ – Τι ακριβώς συνέβη

Το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας επιχείρησαν να πλήξουν Άραβες χάκερς, υλοποιώντας τις απειλές τους για επίθεση σε υποδομές και στρατηγικούς στόχους στην Κύπρο. Λόγοι της επίθεσης στην Κύπρο, όπως ισχυρίζονται, είναι η στήριξη του Ισραήλ από την Κύπρο στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωπος της HERMES Αirports ανέφερε στο philenews ότι το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου δέχθηκε χτύπημα από χάκερ το σύστημα της ιστοσελίδας των αεροδρομίων. Ευτυχώς, σημείωσε, δεν συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με τα συστήματα του αεροδρομίου, γι’ αυτό δεν επηρεάστηκε η αεροπορική κίνηση, οι αφίξεις ή οι αναχωρήσεις. Η βλάβη πάντως αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρόνο, χωρίς να επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.  

Οι πληροφορίες από χθες ειδικών σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, προειδοποιούσαν για χτύπημα σε στόχους καθόλου τυχαίους από τη 17η Οκτωβρίου.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι του Αντ1, ο Επίτροπος Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης, εξήγησε πως κυβερνοεπιθέσεις μπορεί να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνουν πάντα. Υπάρχει, είπε, παρακολούθηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα

Το αεροδρόμιο Λάρνακας επέλεξαν οι Άραβες χάκερ

© 2024 Created by Elephant Media Cy