Τροχονόμος ανέβαζε βίντεο εν ώρα εργασίας στο TikTok – Ακυρώθηκε στο δικαστήριο η ποινή της

Πειθαρχική ποινή, για αναρτήσεις της στο TikTok, όντας εν στολή και εν ώρα εργασίας επιβλήθηκε σε τροχονόμο μεγάλου Δήμου. Προσέφυγε, όμως, στο Δικαστήριο το οποίο και την δικαίωσε, επειδή δεν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον σχετικό Κανονισμό.

Η προσφυγή της αιτήτριας στρεφόταν κατά της απόφασης του Δήμου για την οποία έλαβε γνώση με επιστολή ημερομηνίας 14.9.2020, να της επιβάλει την πειθαρχική ποινή της αυστηρής επίπληξης.

Η αιτήτρια είναι υπάλληλος σε Δήμο και κατέχει τη θέση τροχονόμου. Με επιστολή ημερομηνίας 14.9.2020 ο Δήμος ενημέρωσε την αιτήτρια ότι περιήλθαν σε γνώση του αναρτήσεις της στην πλατφόρμα TikTok με βίντεο εν ώρα εργασίας και με τη στολή εργασίας και ότι ο Δήμαρχος έκρινε ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τους κανονισμούς και δεν αποτελούν πρέπουσα συμπεριφορά. Ακολούθως, της επιβλήθηκε η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

Οι λόγοι ακύρωσης που προβάλλει η αιτήτρια μέσω των δικηγόρων της Σκορδή και Στεφάνου, συνοψίζονται σε παραβίαση του δικαιώματος σε προηγούμενη ακρόαση, παραβίαση διατάξεων του περί Δήμων Νόμου και Κανονισμών, έλλειψη αιτιολογίας και παραβίαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητας.

Όπως αναφέρει το Δικαστήριο, με βάση τις πρόνοιες των σχετικών Κανονισμών, ο Δήμαρχος είναι αυτός που έχει εξουσία να εκδικάσει το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε η αιτήτρια και να επιβάλει ποινή. Πρέπει, όμως, να προηγηθεί η διεξαγωγή ενδοτμηματικής έρευνας και η πειθαρχική διαδικασία που θα ακολουθηθεί να προσομοιάζει με συνοπτική ποινική διαδικασία.

Όπως επισημαίνει η δικαστής Έλενα Μιχαήλ, «έχω διεξέλθει του διοικητικού φακέλου που κατατέθηκε ως τεκμήριο 1. Σε αυτόν υπάρχουν ηλεκτρονικά μηνύματα της αιτήτριας ημερομηνίας 8.9.2020 προς τη δημοτική γραμματέα από το περιεχόμενο των οποίων εξάγεται το γεγονός ότι ενημερώθηκε η αιτήτρια για τα γεγονότα που περιήλθαν σε γνώση του καθ’ ου η αίτηση. Ακολουθεί ηλεκτρονικό μήνυμα ημερομηνίας 11.9.2020 από τη δημοτική γραμματέα προς άλλο πρόσωπο με οδηγίες να συνταχθούν «[.] πολύ αυστηρές επιστολές επίπληξης» και η επιστολή που συνιστά και την προσβαλλόμενη πράξη».

Τα πιο πάνω, προστίθενται στη δικαστική απόφαση, δεν αρκούν για να διαπιστωθεί ότι ο καθ’ ου η αίτηση έχει τηρήσει τη διαδικασία ως προνοείται στους Κανονισμούς που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Προφανώς, έλαβε κάποια ενημέρωση η αιτήτρια χωρίς, όμως, να καταγράφεται πουθενά η έρευνα που έπρεπε να είχε προηγηθεί, το αποτέλεσμά της, και κατά πόσο γνώριζε η αιτήτρια ποιο ακριβώς ήταν το πειθαρχικό παράπτωμα που αντιμετώπιζε. Χωρίς αυτά, είναι ορθή η εισήγηση της αιτήτριας ότι δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Νόμου και των Κανονισμών, κατέληξε το Δικαστήριο.

Ενόψει τούτων η απόφαση για επιβολή πειθαρχικής ποινής ακυρώθηκε με έξοδα €2000 υπέρ της αιτήτριας.

Τροχονόμος ανέβαζε βίντεο εν ώρα εργασίας στο TikTok (philenews.com)

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy