Ακολουθήστε μας στα social media
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Για την κατάθλιψη και τους τρόπους αντιμετώπισής της συζήτησαν στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Όλα για τη ζωή μου», ο Σάββας Πούμπουρας και η ψυχολόγος υγείας Άννα Χατζηδημητρίου, το πρωί του Σαββάτου 29/1. Ο αγαπημένος παρουσιαστής, ο οποίος πριν λίγο καιρό γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλια της κορούλας του, μίλησε ανοιχτά για την μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη αλλά και τον αλκοολισμό.
Η εξομολόγηση του Σάββα Πούμπουρα για την κατάθλιψη
«Αυτό που συνέβαινε είναι ότι είχα έντονα ενοχικά συναισθήματα. Ξυπνούσα κάθε πρωί, γεμάτος ενοχές για το τι δεν έκανα καλά την προηγούμενη ημέρα και ποιους δεν είχα ευχαριστήσει. Θες να ευχαριστήσεις τους πάντες, αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο, και το δεύτερο είναι ότι θες να αρέσεις σε όλους, κάτι το οποίο δεν γίνεται. Θεωρώ ότι κάθε σκέψη είναι δηλητήριο. Μιλάω για τις σκέψεις που ως επί το πλείστον είναι αμφιβολία, άγχος, δίλημμα» είπε αρχικά ο Σάββας Πούμπουρας και πρόσθεσε:
«Όταν έπεφτα για ύπνο, έλεγα “ας μη ξυπνήσω αύριο” για να μη βιώσω όλα αυτά τα πράγματα. Όταν συνεχιζόταν αυτό το μοτίβο, έπρεπε να χρησιμοποιώ άλλους δρόμους για να ξεχνάω -γιατί ξεχνάς όταν είσαι σε καταστολή-. Έπινα αλκοόλ τότε».
Για την κατάθλιψη, ο παρουσιαστής ανέφερε: «Φαινομενικά ήμουν ok, έβγαλα χρήματα, στις διακοπές μου περνούσα καταπληκτικά, είχα ερωτικές σχέσεις, περνούσα φανταστικά στο σεξουαλικό κομμάτι, αλλά όταν έκλειναν τα φώτα και ήμουν μόνος με τον εαυτό μου, εκεί άρχισα να δουλεύω πολύ τα πράγματα στο κεφάλι μου και δημιουργούσα προβλήματα. Δεν είχα στοχοπροσήλωση, δεν είχα ξεκάθαρο το που πάω, ήμουν χαομένος».
Οι δηλώσεις του Σάββα Πούμπουρα στο «MEGA Καλημέρα»
Την φετινή τηλεοπτική σεζόν τον Σάββα Πούμπουρα τον βλέπουμε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA, στην εκπομπή «Ελένη» καθώς βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη.
Μάλιστα, ο ίδιος παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου “άνοιξε” την καρδιά του και μίλησε για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.
«Έφτασα στο σημείο μηδέν, είπα δεν έχει πιο κάτω οπότε κάτι πρέπει να αλλάξω. Οπότε πως αλλάζεις; Ή βρίσκεις ανθρώπους που έχουν βιώσει την αλλαγή και την έχουν αποτυπώσει σε ένα βιβλίο ή ανθρώπους που έχουν βρεθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες και έχουν κάτι να σου πουν. Ξυπνούσα και δεν ήθελα να συνεχίσω να ξυπνάω.
Έπεφτα κάθε βράδυ για ύπνο και έλεγα “εντάξει ας μη ξυπνήσω αύριο, ας μη φάω πάλι όλο το άγχος του πρωινού που σηκώνομαι”. Τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή – πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε – αλλά το μυαλό μας παίζει σκοτεινά παιχνίδια. Σε βάζει συνέχεια σε μια διαδικασία ότι δεν είσαι καλά, ότι κάτι δε γίνεται σωστά.
Ξύπναγα το πρωί και έλεγα, “μίλησα καλά σε αυτόν; Έκανα τη σωστή κίνηση; Πήρα τη σωστή απόφαση;”. Αυτό σε τρώει και για να μη σε τρώει κάνεις άλλα πράγματα. Το πρωί όταν ξυπνούσα ένιωθα ένα μαύρο σύννεφο και ήταν βαρύ. Το νιώθει πολύς κόσμος.
Γι’ αυτό ο κόσμος καταφεύγει σε ουσίες και αλκοόλ, για να μη σκέφτεται. Η σκέψη είναι δηλητήριο» είπε ο Σάββας Πούμπουρας και συνέχισε,
«Δεν είναι λύση, χειρότερα τα κάνει. Εγώ πέρασα σε αυτή τη φάση 1-1,5 χρόνο. Ξυπνάς μια μέρα και λες “περίμενε, δε γίνεται να είμαι έτσι μέχρι να φτάσω στα γεράματα”.
Δε μπορείς να είσαι κάθε μέρα. Είπα κάποια στιγμή “τέλος”. Και η Αρετή με βοήθησε αλλά περισσότερο εγώ ο ίδιος… Λες τραβάω τη γραμμή, ξεκίνησα τα βιβλία… και φίλους… Βοήθεια από ειδικούς τότε δε ζήτησα τώρα κάνω ψυχοθεραπεία, σεμινάρια…».
Πηγή: youweekly.gr