Star News

Πότε θα ενεργοποιηθούν οι νέες κάμερες – Θα έρχονται με SMS τα εξώδικα (VID)

Ακολουθήστε μας στα social media

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

 

Σε λειτουργία θα τεθούν το επόμενο διάστημα νέα σημεία καμερών σε Λευκωσία και Λάρνακα. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Βοηθός Υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευρυπίδου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του νόμου που προωθείται στη Βουλή για αποστολή των εξωδίκων στα κινητά τηλέφωνα.

Αρχικά μίλησε για τη λειτουργία νέων καμερών, τονίζοντας ότι έγιναν κάποιοι έλεγχοι και κάποιες εκκρεμότητες που υπήρχαν. «Είναι ένας μεγάλος όγκος εργασίας που πρέπει να εκπεραιωθεί, συνεπώς χρειαζόταν να υπάρξουν συγκεκριμένες αυτοματοποιήσεις».

Σημείωσε ότι αυτή τη βδομάδα θα γίνει ένας έλεγχος μετά θα δοθεί μια βδομάδα ενημέρωσης ότι θα τεθούν σε λειτουργία και περίπου 6 Μαρτίου θα λειτουργήσουν τα δύο σημεία στη Λευκωσία. «Είναι η λεωφόρος Λεμεσού με Αρμενίας και Γρίβα Διγενή με Προδρόμου».

Συμπλήρωσε ότι είναι τέσσερις κινητές κάμερες και σταδιακά θα αυξάνονται. «Θα γίνουν οκτώ και μετά δώδεκα μέχρι να φτάσουν τις είκοσι».

Τόνισε ότι μετά τις 6 Μαρτίου θα λειτουργήσουν ακόμη δύο σημεία στη Λεμεσό. «Γίνονται κάποιες ρυθμίσεις και μετά θα τεθούν σε λειτουργία».

Στη συνέχεια μίλησε για την αποστολή εξωδίκων στα κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μην είναι το 40% το προστίμων απλήρωτα. «Με την εμπειρία του πρώτου χρόνου λειτουργίας των καμερών, είδαμε ελλείψεις και τροποποιήσει που χρειάζονται στη νομοθεσία. Έχουμε ετοιμάσει κάποιες τροποποιήσεις και θα εξεταστούν και από τη Νομική Υπηρεσία και θα συζητηθούν με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής».

Υπογράμμισε ότι μια βασική τροποποίηση είναι να μπορεί να αποστέλλεται μήνυμα στους οδηγούς των οχημάτων για το εξώδικο πρόστιμο. «Άλλη σημαντική τροποποίηση είναι ότι η απάντηση θα μπορεί να γίνεται με email. Αν δεν δεχτούν την παράβαση τότε θα πηγαίνουν στο δικαστήριο και μπορεί να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερη ποινή».

Ο κ. Ευρυπίδου ανέφερε ότι οι πολίτες συμμορφώνεται καθώς από τις 1500 καταγγελίες που υπήρχαν καθημερινά, τώρα υπάρχουν περίπου 300. «Είναι η συνήθεια και η συμμόρφωση. Θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη των ατυχημάτων».

Διαβάστε ακόμηΤΩΡΑ: Τροχαίο στον αυτο/δρομο Λεμεσού-Λευκωσίας – Κλειστές δύο λωρίδες (pics)

Πηγή: sigmalive.com

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy