Τρόμος σε πτήση προς Λάρνακα – Γιατί το αεροσκάφος επέστρεψε εσπευσμένα στο Ισραήλ

Στιγμές αγωνίας έζησαν επιβάτες πτήσης που αναχώρησε από το Τελ Αβίβ με προορισμό τη Λάρνακα, την οποία εκτελούσε χθες η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Arkia Israeli Airlines.

Όπως αναφέρθηκε στο philenews από λειτουργό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, στα μισά της πτήσης και ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν στον εναέριο χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφασίστηκε από τους κυβερνήτες όπως αλλάξει πορεία και προχωρήσει σε εξαναγκαστική προσγείωση στο Ισραήλ, λόγω ρωγμής στο τζάμι του πιλοτήριου.

Το περιστατικό, μάλιστα, αναρτήθηκε και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ισραήλ, όπου και εκφράζονταν ο φόβος των επιβατών.

Πάντως, μας ξεκαθαρίστηκε από την Πολιτική Αεροπορία, ότι δεν κινδύνεψε κανένας και μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για σπάνιο περιστατικό, καθώς συχνά μπορεί να ραγίσει παράθυρο του πιλοτήριου. Γι’ αυτό το λόγο, υπογραμμίστηκε, τα εν λόγω παράθυρα είναι κατασκευασμένα από πέντε στρώσεις γυαλιού.   

Όσον αφορά στο χειρισμό του περιστατικού, μας αναφέρθηκε ότι η κάθε εταιρεία διαθέτει το δικό της πρωτόκολλο και ότι οι κυβερνήτες δρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

«Δεν υπάρχει εταιρεία που θα διακινδυνέψει το σκάφος της», αναφέρθηκε καταλυτικά.  

Τρόμος σε πτήση προς Λάρνακα – Ράγισε τζάμι του πιλοτηρίου (philenews.com)

© 2024 Created by Elephant Media Cy