Συναγερμός για τα θανατηφόρα τροχαία: Φτάσαμε τους 30 νεκρούς φέτος – Εσπευσμένα κινητοποίηση των Αρχών

Σήμα κινδύνου κτύπησε μετά τα τρία απανωτά θανατηφόρα δυστυχήματα σε 48 ώρες. Οι νεκροί φέτος έφτασαν τους 30 σε σύγκριση με 17 πέρσι την ίδια περίοδο, δηλαδή, μετρούμε φέτος 13 ζωές περισσότερες που χάθηκαν στην άσφαλτο σε σχέση με πέρσι.

Ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης συγκάλεσε άμεσα το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για τις 11 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθούν τα τελευταία θανατηφόρα ατυχήματα, γιατί φέτος καταγράφεται σημαντική αύξηση και κυρίως τα μέτρα που ενδείκνυται να ληφθούν ώστε να αναστραφεί η κατάσταση μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνεδρία θα συμμετέχουν τόσο ο υπουργός Μεταφορών, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός Αστυνομίας και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Τροχαίας, τα Δημόσια Έργα και μέλη της μονάδας ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο υπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, προτίθεται να ζητήσει εισηγήσεις από τους εμπειρογνώμονες των Δημοσίων Έργων για το θέμα της οδικής ασφάλειας και της λήψης πρόσθετων μέτρων για αποτροπή των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Σημειώνεται ότι ένας από τους τρεις νεκρούς που έσβησε τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκε στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ σε δυο περιπτώσεις εξετάζεται κατά πόσο ο θάνατός τους οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας κατέληξε ηλικιωμένη η οποία νοσηλευόταν μετά από τραυματισμό της σε οδική σύγκρουση που συνέβη στις 11 Αυγούστου στη Λεμεσό. Το βράδυ της Δευτέρας καταγράφηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό με επτά τραυματίες, εκ των οποίων ένα 4χρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε άλλο θανατηφόρο ατύχημα στο Δασάκι της Άχνας, με θύμα τον 21χρονο Νεόφυτο Κωνσταντή και το πρωί της Τρίτης 20χρονος ποδοσφαιριστής της ΕΝΠ σκοτώθηκε σε νέο τροχαίο.

Συναγερμός για θανατηφόρα τροχαία: Φτάσαμε τους 30 νεκρούς (philenews.com)

© 2024 Created by Elephant Media Cy