Τον πονούσε το δεξί του γόνατο και επισκέφθηκε γιατρό αφού επιθυμούσε να απαλλαγεί από τον πόνο το συντομότερο δυνατό, καθώς σχεδίαζε να ενταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις. Τελικά, κατέληξε στα Δικαστήρια, ενάγοντας τον γιατρό αλλά και το νοσοκομείο που τον εξυπηρέτησε, αφού όπως αναφέρεται και στην αγωγή που καταχωρίσθηκε από τους δικηγόρους του, ενώ μπήκε στο χειρουργείο γνωρίζοντας ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί του πόδι, βγήκε με χειρουργημένο το αριστερό του γόνατο.
Σε σχετική καταγγελία, όπως πληροφορούμαστε, έχουν προχωρήσει η δικηγόροι του νεαρού και στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, αφού τόσο ο γιατρός όσο και το ιδιωτικό νοσηλευτήριο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή εναντίον γιατρού και νοσηλευτηρίου, ο νεαρός, (ενάγων) επισκέφθηκε τον γιατρό λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε στο δεξί του γόνατο. «Ο γιατρός αφού τον εξέτασε, τον παρέπεμψε σε ακτινοδιαγνωστική εξέταση και συγκεκριμένα σε μαγνητική τομογραφία. Ο εναγόμενος εξετάζοντας τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας έκρινε ότι ο ενάγων έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για διόρθωση ρήξης του έσω μηνίσκου του δεξιού γόνατος. Στις 30 Μαρτίου 2023 ο ενάγων εισήχθη στο χειρουργείο για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Η επέμβαση διενεργήθηκε, ωστόσο, δεν αφορούσε το δεξί γόνατο αλλά το αριστερό. Ο ενάγων μόλις αντελήφθη το λάθος, διότι ο ίδιος ουδέποτε συγκατατέθηκε να εγχειριστεί στο αριστερό του γόνατο, διαμαρτυρήθηκε στο παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και στον ίδιο τον εναγόμενο, ο οποίος παραδέχθηκε το λάθος του και προέτρεψε τον εντάγοντα να υποβληθεί σε σύντομη ημερομηνία σε δεύτερη επέμβαση, αυτή τη φορά στο δεξί γόνατο». Ο ασθενής, «είχε χάσει, όμως, πλέον την εμπιστοσύνη του στον εναγόμενο (γιατρό) και αρνήθηκε να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο επιλέγοντας να επισκεφθεί άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας».
Κατά την επίσκεψη στον δεύτερο γιατρό, ο ασθενής, σύμφωνα με την αγωγή, «ενημέρωσε τον ασθενή ότι ούτε το δεξί του γόνατο χρειαζόταν επέμβαση».
«Βάσει των ανωτέρω», αναφέρουν οι δικηγόροι του νεαρού, «ο ενάγοντας υποβλήθηκε χωρίς τη συγκατάθεση του από τον γιατρό στο συγκεκριμένο νοσηλευτήριο σε εγχείρηση στο αριστερό γόνατο κατά παράβαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ενάγοντα ως προκύπτει από το άρθρο 7 του Συντάγματος και από το άρθρο 3 της Σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, γνωστή και ως Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
Στην αναφορά υπεράσπισης του, ο γιατρός, (εναγόμενος) υποστήριξε, ότι ο ασθενής τον επισκέφθηκε με πόνο στο δεξί γόνατο. Σε κλινική εξέταση διαπίστωσε «άλγος στο έσω διαμέρισμα δεξιού γόνατος με πιθανή διάγνωση ρήξη του έσω μηνίσκου και /ή χονδροπάθεια και/ή σύνδρομο έσω υμενικής πτυχής». Μετά την κλινική εξέταση ο γιατρός συνέστησε μαγνητική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με τον γιατρό, «δεν κατέδειξε σοβαρή βλάβη στο δεξί γόνατο».
Μερικές ημέρες αργότερα, ο ασθενής επισκέφθηκε με τα ίδια συμπτώματα τον γιατρό, ο οποίος με βάση τα όσα είχε στη διάθεση του τη δεδομένη στιγμή συνέστησε τη διενέργεια αρθροσκόπησης δεξιού γόνατος για διαγνωστικούς και/ή θεραπευτικούς λόγους. «Ο εναγόμενος ενημέρωσε τον ενάγοντα πως η κλινική εικόνα δεν καταδεικνύει σοβαρό πρόβλημα και η αρθροσκόπηση σκοπό έχει την αντιμετώπιση του εμμένοντος άλγους». Ο ασθενής συναίνεσε και υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις και προγραμματίστηκε επέμβαση για αρθροσκόπηση
«Κατά ή περί την 30/3/2023 ο ενάγοντας μεταφέρθηκε στη χειρουργική αίθουσα και υπό γενική αναισθησία υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αριστερού γόνατος. Κατά την επέμβαση διαπιστώθηκε πρόβλημα στο αριστερό γόνατο και/ή χονδρική βλάβη του έσω μηριαίου κονδύλου και/ή χονδροπάθεια των κνημιαίων κονδύλων και/ή ρήξη σώματος του έξω μηνίσκου, εικόνα που ταυτιζόταν με την κλινική εξέταση και/η εμμένων και/ή παρατεταμένο άλγος, για το οποίο παραπονείτο ο ασθενής στο δεξί γόνατο και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έξω μερική μηνισκεκτομή και/ή ομαλοποίηση της χονδροπάθειας και/ή θεραπεύθηκαν τα προαναφερόμενα ευρήματα»
Ο γιατρός, προς υπεράσπιση του, προβάλλει το γεγονός ότι από την επέμβαση στο αριστερό γόνατο ο ασθενής δεν υπέστη κάποια βλάβη, αντιθέτως, δόθηκε θεραπεία σε πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο ήταν επιβεβλημένη και/ή αναγκαία ή απαραίτητη.
Το νοσηλευτήριο, από πλευράς του, στην πραγματικότητα υποστηρίζει ότι ο γιατρός είναι αυτοεργοδοτούμενος και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ως συνεργάτης.
Απίστευτο: Τον πονούσε το δεξί γόνατο και χειρούργησαν το αριστερό | Philenews