Αλγερία: 45χρονος που τον είχαν απαγάγει πριν 27 χρόνια βρέθηκε φυλακισμένος σε υπόγειο 100 μ. από το σπίτι του

Ένας άνδρας, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το 1998 στην Αλγερία, εντοπίστηκε ζωντανός στο υπόγειο του απαγωγέα του, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σπίτι της οικογένειάς του.

Τα ίχνη του Ομάρ Μπιν Ομράν, ενός από τα εννιά παιδιά της οικογένειάς του, είχαν χαθεί στην πόλη Τζέλφα της Αλγερίας πριν από 27 χρόνια. Συγγενείς του θεωρούσαν ότι ο 17χρονος τότε έφηβος είχε σκοτωθεί στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Αλγερίας και ομάδων ισλαμιστών ανταρτών που μαινόταν επί δέκα χρόνια.

Αλλά ο 45χρονος σήμερα άνδρας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο γεμάτο άχυρα υπόγειο, κάτω από μια στάνη, όπου τον κρατούσε φυλακισμένο ο απαγωγέας του, όπως φαίνεται και σε βίντεο από την απελευθέρωσή του.

Ο απαγωγέας του, ένας δημόσιος υπάλληλος ηλικίας 61 ετών, που ζούσε μόνος του -αν και αλγερινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι συχνά τον έβλεπαν γείτονες να μεταφέρει στο σπίτι τρόφιμα για δύο άτομα – , συνελήφθη.

Ο αδελφός του απαγωγέα τον πρόδωσε
Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του απαγωγέα όταν ο αδελφός του σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον «κάρφωσε» ότι ενεχόταν στην απαγωγή επειδή είχαν κληρονομικές διαφορές. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 61χρονου αστυνομικοί βρήκαν τον κρατούμενο, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο έφηβος Ομάρ με τον σκύλο του, τον οποίο σκότωσε ο απαγωγέας
Ο απαγωγέας θα δικαστεί για το «ειδεχθές έγκλημά του», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, αλλά και για το φόνο του σκύλου του κρατούμενού του, που τριγύριζε το σπίτι του επί ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του Ομάρ, όπως μεταδίδουν αλγερινά ΜΜΕ.

Ο Ομάρ κατά την απελευθέρωσή του την περασμένη Κυριακή
Ο 45χρονος φέρεται να είπε ότι αδυνατούσε όλα αυτά τα χρόνια να φωνάξει «βοήθεια» επειδή ο απαγωγέας του τού είχε κάνει μάγια, αν και θεωρείται ότι γι’ αυτό ευθυνόταν η κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Δυστυχώς, η μητέρα του Ομάρ, που δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητεί το παιδί της, δεν θα μάθει για την απελευθέρωσή του, αφού έφυγε από τη ζωή το 2013, όπως είπε ο θείος του 45χρονου σε αλγερινά ΜΜΕ. Η τελευταία της επιθυμία ήταν: «σας παρακαλώ, μην σταματήσετε να αναζητείτε τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμη ζωντανός»…

Πηγή: iefimerida.gr

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy