Star News

Άγγιγμα ψυχής: Η μεγάλη αγκαλιά αθλητών μας στα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά


Εννέα κορυφαίοι Κύπριοι αθλητές συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης του καταφυγίου Simba Animal Aid Cyprus σε συνεργασία με την φωτογράφο Μαρίνα Σιακόλα. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας σε ζητήματα ευημερίας των ζώων, οι αθλητές φωτογραφίζονται στο προπονητικό τους περιβάλλον, με αδέσποτα από το καταφύγιο, και μας στέλνουν το μήνυμα: Αν αποφάσισες να βάλεις ένα σκυλάκι στη ζωή σου, υιοθέτησε. 

Μην αγοράσεις! Υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά σε καταφύγια που περιμένουν να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια και αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Οι εννέα γίγαντες των αθλημάτων, πρότυπα θάρρους και δύναμης, μας υπενθυμίζουν ότι η ευαισθησία και η φροντίδα των ζώων δεν είναι αδυναμία αλλά σημάδι απίστευτης δύναμης!

Κείμενα/Συντονισμός φωτογραφίσεων: Τάνια Νεοκλέους

Ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Μάριος Γεωργίου και ο Fidel φωτογραφήθηκαν στις 7 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό.

«Μέσω ενός σκύλου ανακαλύπτεις δικά σου συναισθήματα που ίσως και να μην ήξερες ότι τα είχες. Αυτό έχω το έχω καταλάβει μέσα από τη δική μου εμπειρία με τα τρία σκυλιά μου. Κάθε φορά που γυρίζω στο σπίτι, ακόμα και να έχω περάσει προηγουμένως μια πολύ δύσκολη προπόνηση ή μια αποτυχία, μόλις τα αντικρίζω όλη η αρνητική ενέργεια που κουβαλάω, εξαφανίζεται. Με κάνουν να χαμογελώ και να θέλω να πάω μαζί τους μια βόλτα. Είναι σχεδόν μαγικό το δέσιμο που έχουμε». 

Marios Georgiou

Η σπρίντερ Ολίβια Φωτοπούλου και ο Ρεξ φωτογραφήθηκαν την 1η Ιουλίου στο στάδιο ΓΣΠ.

«Τα σκυλιά είναι μοναδικά πλάσματα, που έχουν ανάγκη τον άνθρωπο δίπλα τους. Είναι πλάσματα που σε νιώθουν και που σου προσφέρουν την παρέα τους με αφοσίωση. Υιοθετήστε έναν σκύλο, γιατί η αγάπη που έχει να σας δώσει θα είναι παντοτινή».

Olivia Fotopoulou 1

Ο εμποδιστής Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο Alfredo και η Avra φωτογραφήθηκαν την 1η Μαίου στο Τσίρειο Στάδιο. 

«Στα καταφύγια σκύλων υπάρχουν πολλά καλά και όμορφα σκυλάκια που χρειάζονται τη φροντίδα και την αγάπη μας. Υιοθετώντας ένα σκυλάκι από καταφύγιο, το συναίσθημα που νιώθει κάποιος μέσα από αυτή την πράξη, είναι πολύ πιο σπουδαίο από το να αγοράσει ένα ακριβό σκυλί, που το έφεραν απλά για να το πουλήσουν. Για μένα το να προσφέρεις τη φροντίδα σου σε ένα ζωάκι που σε χρειάζεται, σημαίνει ότι προσφέρεις στην κοινωνία».

Milan Traikovits 2

Η ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή, η Betsy και Laika φωτογραφήθηκαν στις 7 Μαΐου στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου στη Λεμεσό.

«Ένα σκυλί σού προσφέρει μια ζωή χωρίς προβλήματα. Σου δίνει την αγάπη του, χωρίς να σου ζητά ανταλλάγματα. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να έχεις στη ζωή σου έναν σκύλο, αρκεί να μπορείς να του παρέχεις τη σωστή φροντίδα και το κατάλληλο περιβάλλον».

Marilena Makri 1

 Ο δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης, o Oakley και τέσσερα νεογέννητα puppies φωτογραφήθηκαν στις 23 Μαΐου στο στάδιο ΓΣΠ.

«Προσφέροντας ένα σπίτι για κάθε σκυλάκι που μας χρειάζεται, αυτό που κερδίζουμε είναι μια οικογένεια».

Apostolos Parellis 1

 Ο αθλητής της ξιφασκίας Αλέξανδρος Τοφαλίδης  και η Macy φωτογραφήθηκαν στις 24 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό.

«Τα σκυλιά είναι ευγενικά και συμπονετικά, πλάσματα. Δίνοντας σε αυτά την αγάπη και την προσοχή μας, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μας την επιστρέψουν και με το παραπάνω».

Alexandros Tofalidis 1

Η αθλήτρια της ποδηλασίας δρόμου Άντρη Χριστοφόρου και η Carly φωτογραφήθηκαν στις 12 Ιουνίου στους δρόμους του Τροόδους.

«Ως οικογένεια έχουμε υιοθετήσει ένα σκυλάκι από τον δρόμο πριν από δύο χρόνια. Όταν μετά από λίγο διάστημα βιώσαμε μια μεγάλη απώλεια, το καλύτερο φάρμακο και η παρηγοριά μας μετά από ένα τόσο θλιβερό γεγονός, ήταν η παρέα εκείνου του σκύλου. Αυτό είναι και το δικό μου μήνυμα: Όταν ζεις με ζώα, η αγάπη που λαμβάνεις από αυτά είναι παντοτινή. Δεν θα σε προδώσουν ποτέ».

Antri Xristoforou 2

Ο κολυμβητής Νικόλας Αντωνίου και η Κάλια φωτογραφήθηκαν στις 7 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού.

«Τα σκυλιά είναι μεγάλη χαρά για ένα σπίτι. Είναι μέλη της οικογένειας, είναι πλάσματα που αξίζεις να τα αγαπάς και να τα νοιάζεσαι, όπως αγαπάς και νοιάζεσαι τους ανθρώπους».

Nikolas Antoniou 1

Η αθλήτρια του Taekwondo Κυριακή Κουττούκη και η Nala φωτογραφήθηκαν στις 13 Ιουνίου στη σχολή NNicolaou Taekwondo στη Λευκωσία.

«Η απόφαση να υιοθετήσει κάποιος ένα σκυλί, πρέπει να λαμβάνεται με την ίδια σοβαρότητα που δίνεται, όταν πρόκειται να αποκτήσει ένα παιδί. Γι’ αυτό, μην αγοράζετε σκυλιά κατά “παραγγελία”, αλλά αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να βάλετε στη ζωή σας ένα ζωάκι, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να υιοθετήσετε, προσφέροντάς τους τη φροντίδα και την αγάπη σας. Θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω».

Kyriakh Koyttoukh

INFO: ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ SIMBA Animal Aid Cyprus ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ

Το «SIMBA Animal Aid Cyprus» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωσης, αφιερωμένη στη διάσωση ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω εγκατάλειψης. Η SIMBA συνδέεται με ένα καταφύγιο σκύλων για τα αδέσποτα και ανεπιθύμητα ζώα στην πόλη της Λευκωσίας, αν και οι δράσεις της καλύπτουν ανάγκες που προκύπτουν και στις άλλες επαρχίες. Μέσω της SIMBA, τα αδέσποτα ζώα κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία για να βρουν ένα παντοτινό σπίτι και να αγαπηθούν. Το καταφύγιο σκύλων βρίσκεται στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς και στηρίζεται από τους Δήμους Λευκωσίας (περιλαμβάνονται οι πρώην Δήμοι Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου και Έγκωμης), καθώς επίσης και οι Δήμοι Στροβόλου και Λακατάμιας.

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤHΣ SIMBA ANIMAL AID CYPRUS δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δεν είχε τη συνδρομή των πιο κάτω:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

  1. PEDIGREE
  2. ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ
  3. PELETICO
  4. DELOITTE

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΓΝΩΡΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ μέσα από τις σελίδες του το περιοδικό Omikron, με την στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy