Star News

Χαλκιδική: Το ζευγάρι των Ρώσων δεν είχε κατασκοπευτική δράση στην Ελλάδα

Αίσθηση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα του ξένου τύπου που κάνουν λόγο για την κατασκοπευτική δράση ενός ζευγαριού Ρώσων που ζούσαν σε ένα πρώην ξενοδοχείο που είχαν αγοράσει ως εξοχικό, στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τσεχίας θεωρούσαν ότι το ζευγάρι είχε βοηθήσει το 2014 την επίλεκτη μονάδα «29155» των Μυστικών Υπηρεσιών της Ρωσίας GRU, να ανατινάξει εργοστάσια πυρομαχικών και είχαν διαφύγει στην Ελλάδα όπου ζούσαν σε μία έπαυλη στην Χαλκιδική, ωστόσο ούτε διεθνές ένταλμα είχε εκδοθεί ούτε από την παρακολούθηση της ΕΥΠ προέκυψε να είχαν αναπτύξει κατασκοπευτική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Το ζευγάρι ήταν πολιτογραφημένοι στην Τσεχία με καταγωγή από Ρωσία και μάλιστα προέρχονταν και οι δύο από οικογένειες στρατιωτικών της Ρωσίας, ενώ ο άντρας είχε λάβει και στρατιωτική εκπαίδευση. Στην Τσεχία εργαζόταν σε ένα από τα εργοστάσια πυρομαχικών που πραγματοποιήθηκε η δολιοφθορά.

Αν και οι Αρχές της Τσεχίας για αυτές τις κατηγορίες που τους απέδιδαν δεν είχαν εκδώσει εντάλματα και άρα δεν μπορούσαν να συλληφθούν, είχαν ενημερώσει και τις ελληνικές Αρχές για το προφίλ τους και είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποια ύποπτη δραστηριότητα στη χώρα μας ή τυχόν κατασκοπεία, όσα χρόνια ζούσαν και διέμεναν εδώ. Αυτό που είχε παρατηρηθεί, ήταν τα συχνά ταξίδια τους προς Τσεχία, Ρωσία και βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ελλάδα που είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 62χρονος άντρας πέθανε από παθολογικά αίτια και η σύζυγός του επέστρεψε στην Τσεχία. Μοιραία λοιπόν καθώς δεν διώκεται, θεωρείται πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα του ξένου τύπου προέρχονται από πληροφορίες των τσεχικών Αρχών με στόχο να «κάψουν» την κάλυψή της, εφόσον όντως πρόκειται για κατάσκοπο.

www.msn.com

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy