Ακολουθήστε μας στα social media
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Ο Έλον Μασκ μετά την εξαγορά του Twitter έχει επιδοθεί σε μπαράζ αναρτήσεων.
Δεν σταματάει τις αναρτήσεις ο Έλον Μασκ στον προσωπικό του λογαριασμό, μετά την εξαγορά του Twitter. Μάλιστα, μία από αυτές έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Στη συνέχεια, αγοράζω την Coca-Cola για να της ξαναβάλω κοκαΐνη», αναφερόμενος στην αρχική συνταγή του διάσημου σήμερα αναψυκτικού που πρωτοκυκλοφόρησε το 1886 ως τονωτικό για διάφορες παθήσεις.
Η ανάρτηση του Μασκ για την Coca-Cola
Next I’m buying Coca-Cola to put the cocaine back in
— Elon Musk (@elonmusk) April 28, 2022
Βέβαια, η εταιρεία αναψυκτικών δεν είναι… Twitter, καθώς η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε 284 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γι΄ αυτό και ο Μασκ έσπευσε λίγο αργότερα να διευκρινίσει ότι «δεν μπορεί να κάνει θαύματα».
Listen, I can’t do miracles ok pic.twitter.com/z7dvLMUXy8
— Elon Musk (@elonmusk) April 28, 2022
Η περιουσία του Μασκ ανέρχεται επί του παρόντος στα 253 δισεκατομμύρια δολάρια — πολύ μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σήμερα έχει 162 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πώς φτιάχτηκε η Coca-Cola
Η Coca-Cola εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον Τζον Στιθ Πέμπερτον. Μάλιστα, προοριζόταν για φάρμακο. Ο Πέμπερτον ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα της πολιτείας Τζόρτζια, αναζητώντας το ιδανικό μείγμα φρέσκων συστατικών και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Τελικά, τον Μάιο του 1886 δημιούργησε στο εργαστήριό του την Coca-Cola.
Όταν το πείραμα ολοκληρώθηκε, το πήγε στο φαρμακείο του Τζέικομπς, που βρισκόταν λίγο παρακάτω.
Εκεί πρόσθεσαν στο μείγμα ανθρακούχο νερό και το έδωσαν στους πελάτες να το δοκιμάσουν.
Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο αναψυκτικό, το οποίο στην αρχική μορφή του και ως το 1903 περιείχε και ποσότητα κοκαΐνης, ήταν κάτι το ξεχωριστό.
Έτσι, το φαρμακείο του Τζέικομπς άρχισε να το πουλά για πέντε σεντς το ποτήρι. Ο λογιστής του Πέμπερτον, Φρανκ Ρόμπινσον, έδωσε στο μείγμα το όνομα Coca-Cola και το έγραψε με τον χαρακτηριστικό γραφικό του χαρακτήρα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.
Πώς έφτασε ο Μασκ στην αγορά του Twitter
Tο διοικητικό συμβούλιο του Τwitter ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι έκανε αποδεκτή την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ.
Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.
Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, η οποία συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.
Πηγή: in.gr