Star News

Νίκος Καρβέλας: «Ο κόσμος είναι ένα ανδρόπλαστο πράγμα, με την γυναίκα απούσα»

Ο Νίκος Καρβέλας παραχώρησε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του “Νοοσοφία”.

Στη συνέντευξη, ο δημοφιλής συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε ζωντανά, για όλους και για όλα, για την πολιτική, την σημερινή (και αρχαία) κοινωνία, τη θέση της γυναίκας σε αυτή, τη μουσική, την έννοια της “χαρισματικότητας” μεταξύ άλλων.

 

Η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νίκος Καρβέλας μίλησε για το νέο του έργο, με τίτλο “Μουσική για Ακρωτηριασμένη Μπαλαρίνα”, που αποτελείται από εννέα κομμάτια για πιάνο και τσέλο: «Εγώ είμαι η ακρωτηριασμένη μπαλαρίνα σαν μέρος της ευρύτερης της εικόνας της ακρωτηριασμένης μπαλαρίνας που είναι ο κόσμος. Γιατί λείπει το ένα πόδι. Ποιο είναι το ένα πόδι που υπάρχει; Ο άνδρας. Το πόδι που λείπει είναι το γυναικείο. Η ακρωτηριασμένη μπαλαρίνα, ο σημερινός κόσμος και ο κόσμος, όπως ήταν πάντ,α ήταν ανέκαθεν ακρωτηριασμένος γιατί λείπει της γυναίκας. Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από άνδρες, είναι κουτσός. Η γυναίκα έχει κακοποιηθεί βάναυσα από την ανδρική γλώσσα, από την ανδρική δύναμη. Με αποτέλεσμα αυτός ο κόσμος σήμερα να είναι αυτό το εξάμβλωμα, που νομίζω δεν θα ήταν αν συμμετείχε η γυναίκα στη διαμόρφωσή του. Αυτό το δημιούργημα είναι φτιαγμένο σε μια γλώσσα, σε μια υπόθεση της γλώσσας που ονομάζεται Θεός και μια άλλη υπόθεση της γλώσσας που ονομάζεται Δημοκρατία. Η δημοκρατία φτιάχτηκε από αρχαίους Έλληνες – σοφούς και μη – άντρες και οι θρησκείες από άνδρες. Και έτσι ο κόσμος είναι ένα ακρωτηριασμένο ανδρόπλαστο πράγμα, από το οποίο απέχει η γυναίκα».

 

Για την αρχαία ελληνική κοινωνία

«Ευελπιστώ μέσα από το βιβλίο ότι η γυναίκα κάποια στιγμή θα καταλάβει όλο αυτό το ανουσιούργημα στο όνομα της φύσης και στο όνομα της σοφίας των ανδρών και μάλιστα των αρχαίων Ελλήνων σοφών που είπαν ότι η γυναίκα είναι δευτέρας κατηγορίας πλάσμα. Και απορώ με το πώς καμία γυναίκα μέχρι τώρα, Ελληνίδα δε γυναίκα, δεν έχει σκεφτεί να κατέβει με ένα πανό και να διαδηλώσουν εναντίον της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας που απεγκεφάλισε τη γυναίκα θεωρώντας την ένα τίποτα. Απαγόρευσε να συμμετέχει στα κοινά, στην γυμναστική, με εξαίρεση την Σπάρτη, που εκεί έκαναν ακόμα μεγαλύτερα ανουσιουργήματα, όπως το ήταν η επι τας Πάλι οι άνδρες τα έμαθαν αυτά στις γυναίκες! Καμία γυναίκα δεν θα έλεγε στο παιδί του πήγαινε να σκοτωθείς, αλλιώτικα μην επιστρέψεις. Όλες αυτές οι χυδαιότητες που αποτελούν τη βάση της ηθικής και του μεταφυσικού κάλους που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανδρόπληκτες γελοιότητες, χυδαιότητες προς χάριν της εξουσίας, θα πρέπει κάποια στιγμή να καταπέσουν! Αυτό θα το κάνει μόνο αν η νέα γυναίκα αρχίζει να αποδεσμεύεται από τα δεσμά αυτής της ηθικής αρρώστιας που την πλήττει. Επειδή πλήττεται η γυναίκα, πλήττεται και ο άντρας».

Πηγή monopoli.gr

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy