Star News

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο «πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο»

Ακολουθήστε μας στα social media

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

 

Ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του «πιο βρόμικου ανθρώπου στον κόσμο» καθώς δεν είχε πλυθεί εδώ και δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπαντρος, απέφευγε το νερό επειδή φοβόταν πως το να πλένεται και να διατηρείται καθαρός θα τον αρρωστούσε. Θεωρούσε μάλιστα, πως η μακροζωία και η καλή του υγεία οφείλονταν στο γεγονός ότι απέφευγε να κάνει μπάνιο, διατηρώντας τον εαυτό του πολύ λερωμένο.

Πράγματι πριν από λίγο καιρό, η καλή κατάσταση της υγείας του σόκαρε μερικούς γιατρούς που τον εντόπισαν, για να του κάνουν εξετάσεις. Ο Δρ Gholamreza Molavi από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας της Τεχεράνης, μαζί με την ομάδα του, αφού έπεισαν τον άνδρα, τον εξέτασαν τότε για ΣΜΝ, ηπατίτιδα και παράσιτα. Η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη όταν ανακάλυψαν ότι κανένα από τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικό, όπως ίσως να περίμεναν: δεν είχε παράσιτα, βακτήρια ή συμπτώματα οποιασδήποτε ασθένειας που θα έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ο άνδρας τούς είπε ότι καταναλώνει ωμά ζώα, πίνει στάσιμο νερό και συνηθίζει να καπνίζει περιττώματα ζώων. Ο γιατρός είχε πει τότε ότι είναι πιθανόν τα πολλά χρόνια που ζει σε τόσο σκληρές συνθήκες να έχουν ενισχύσει το ανοσοποιητικό του, δημιουργώντας εξαιρετικά ισχυρές άμυνες στον οργανισμό του.

αμού.jpg

Ο Αμού ζούσε μόνος στην ιρανική έρημο, αν και δεν ήταν κάτι που ήθελε, καθώς αναζητούσε σύντροφο. Δεν είχε σπίτι και ζούσε σε τρύπες της ερήμου, έξω από ένα ιρανικό χωριό ή μερικές φορές σε ένα τούβλινο «σπιτάκι» που του έφτιαξαν οι χωρικοί. Για τη ζωή του είχε γυριστεί το 2013 και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί», μετέδωσε το Irna.

uncle-haji-pipe_city.jpg
Φωτογραφία: AFP/Getty Images

 

974412-h3.jpg

Ο Χατζί λάτρευε το κάπνισμα και όταν οι χωρικοί τού έφερναν τσιγάρα εκείνος κάπνιζε μανιακά πολλά μαζί. Όταν του τελείωναν τα τσιγάρα κάπνιζε τα αποξηραμένα περιττώματα ζώων. Η διατροφή του αποτελείτο μεταξύ άλλων και από σάπιο κρέας νεκρών ζώων.

Πηγή:

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy