«Πολύ χυδαίο αυτό που συμβαίνει, δέχομαι προσωπική επίθεση» λέει η δικηγόρος που περνά από Πειθαρχικό λόγω TikTok

Περνά από Πειθαρχικό για ζήτημα αντιδεοντολογικής άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος επειδή ανέβαζε βίντεο στο Τικ Τοκ σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας – «Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο στο TikTok» λέει η δικηγόρος

«Εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι και εκφράζω την άποψή μου, εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Εγώ ρωτώ εσάς, όταν συνάδελφοι δικηγόροι βρίσκονται σε εκπομπές τηλεοπτικές, σχολιάζουν και αναγράφεται η ιδιότητά τους δεν προβαίνουν σε παράβαση;». Σε αυτές τις δηλώσεις προχωρα η Μαρία Καρλή, η οποία περνά από Πειθαρχικό για ζήτημα αντιδεοντολογικής άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος επειδή ανέβαζε βίντεο στο Τικ Τοκ σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας.

«Storytime για το πώς νιώθω που είμαι η πρώτη δικηγόρος στην Ελλάδα που διώκομαι για το TikTok. Ναι, έχω αυτήν την πρωτιά. Τα έχω καταφέρει, ενώ υπάρχουν άπειροι δικηγόροι» υπογραμμίζει στο Mega.

«Η φερόμενη κατηγορία που έχω είναι ότι παραβιάζω τις διατάξεις του κώδικα περί δικηγόρων όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών» προσθέτει.

dikigoros-3
dikigoros-4

Η Μαρία Καρλή κατηγορείται πως μέσα από το TikTok δίνει δωρεάν νομικές συμβουλές και προωθεί τον εαυτό της.

«Είναι πολύ χυδαίο και λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ στην κυριολεξία είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο. Το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι πολύ περήφανη με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Εγώ λοιπόν που από τον Νοέμβριο του 23 σχολιάζω την επικαιρότητα τους ενόχλησα;» υπογραμμίζει.

Ισχυρίζεται πως δέχεται μία προσωπική επίθεση με σκοπό την στοχοποίησή της.

«Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο εγγεγραμμένη και αυτός κινείται άδικα εις βάρος μου και στοχοποιώντας εμένα προσωπικά θα δώσω τις εξηγήσεις τις οποίες πρέπει να δώσω, θα υποστώ ό,τι πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός, τέλος ο σεξισμός από οποιανδήποτε χώρο και αν προέρχεσαι».

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ακόμα εξετάζεται.

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο στο TikTok» τονίζει η κ.Καρλή. 

«Υπάρχουν πολλά βίντεο με δικηγόρους που αναρτούν βίντεο με ενημερωτικό περιεχόμενο. Όταν συνάντησα όλα αυτά από τον δικηγορικό σύλλογο που ανήκω, ενώ υπάρχει και άλλη δικηγόρος από τον συγκεκριμένο σύλλογο, που αναρτά βίντεο, αναρωτήθηκα μήπως η επιλεκτικότητα της δίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο; Θα έπρεπε όλοι οι δικηγόροι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας, είναι δυνατόν οι νέοι δικηγόροι να μην έχουν την ελευθερία της έκφρασης στον λόγο;» καταλήγει.

Χαλκίδα: «Πολύ χυδαίο αυτό που συμβαίνει, δέχομαι προσωπική επίθεση» λέει η δικηγόρος που περνά από Πειθαρχικό λόγω TikTok (protothema.gr)

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy