Της είπαν να κάνει ευθανασία στον σκύλο της γιατί ήταν άρρωστος -Και μετά τον είδε σε σελίδα υιοθεσίας

Έδωσε τον άρρωστο σκύλο της για ευθανασία και έναν χρόνο μετά, μια σοκαρισμένη γυναίκα ανακάλυψε πως ήταν πίσω στο καταφύγιο για υιοθεσία.

Η 32χρονη Κρίστι Περέιρα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν της είπαν πως το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει για το αγαπημένο της κατοικίδιο, τον Μπο, ήταν να τον υποβάλει σε ευθανασία.

Υιοθέτησε έναν σκύλο το 2022 από κέντρο διάσωσης
Η digital marketer δήλωσε ότι πλήρωσε 450 δολάρια για να υιοθετήσει το κουτάβι της από το «Lost Dog & Cat Rescue Foundation» το 2022, ενώ εργαζόταν από το σπίτι της στο Μέριλαντ. Ο Μπο ήταν συνεχώς δίπλα της, κουνώντας την ουρά του, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Λίγο μετά, άρχισε να έχει προβλήματα υγείας – Όλοι οι κτηνίατροι της είπαν να του κάνει ευθανασία
Το κουτάβι δεν μπορούσε να ελέγξει το έντερό του και να σηκώσει τα πίσω πόδια του. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι ο σκύλος της είχε πρόβλημα στο συκώτι, αλλά τα φάρμακα δεν έφεραν βελτίωση. Ο κτηνίατρος, ένας επικεφαλής γιατρός της κλινικής και ένας κτηνίατρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών ζώων συμφώνησαν πως τα συμπτώματα του κουταβιού έδειχναν ένα σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, δήλωσε η Περέιρα.

Σύμφωνα με την ίδια, της είπαν ότι περαιτέρω εξετάσεις θα κόστιζαν έως και 12.000 δολάρια – τα οποία ήταν πρόθυμη να πληρώσει – αλλά θα παρείχαν μόνο «πολύ μικρές πιθανότητες να βρεθεί τι φταίει» και «ακόμη μικρότερες πιθανότητες να είναι κάτι που θα μπορούσαν οι γιατροί να θεραπεύσουν», σύμφωνα με το Associated Press. Εξαντλώντας όλες τις επιλογές, οι γιατροί της είπαν ότι η ευθανασία θα ήταν η καλύτερη λύση.

Η Περέιρα περίμενε για έναν ακόμη μήνα, ελπίζοντας πως τα συμπτώματα του Μπο θα μειωνόταν, αλλά τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή των κτηνιάτρων και να του κάνει ευθανασία μετά από αρκετές διαβουλεύσεις με το προσωπικό του καταφυγίου διάσωσης.

Η δύσκολη απόφαση
«Ειλικρινά, θέλω να πω, αφού μίλησα μαζί τους, τότε πραγματικά ένιωσα πως θα έκανα το σωστό θανατώνοντάς τον» δήλωσε η Περέιρα. «Πραγματικά, μου έδωσαν όλη την ενθάρρυνση και την υποστήριξη πως, αν και είναι δύσκολο, μερικές φορές αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις».

Στα τέλη Μαρτίου 2023, η Περέιρα είπε ότι πήγε τον σκύλο της στις υπηρεσίες ζώων της κομητείας Μοντγκόμερι του Μέριλαντ, όπου πλήρωσε 15 δολάρια για να του κάνουν ευθανασία. Της είπαν ότι η πολιτική του καταφυγίου δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να παραμένουν στο δωμάτιο με τα κατοικίδιά τους καθώς υποβάλλονται σε ευθανασία, οπότε αποχαιρέτησε τον Μπο και βγήκε από το γραφείο.

Ανακάλυψε τον σκύλο της στο ίδιο κέντρο διάσωσης ένα χρόνο μετά -Απόλυτα υγιής
Περίπου έναν χρόνο μετά, η Περέιρα, η οποία έκτοτε έχει μετακομίσει στο Σαν Αντόνιο, σκέφτηκε να πάρει έναν άλλο σκύλο και αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στην ιστοσελίδα του καταφυγίου στο Μέριλαντ.

Σοκαρίστηκε όμως όταν εντόπισε έναν σκύλο που ήταν φτυστός ο Μπο – απλώς λίγο μεγαλύτερος – με το ίδιο όνομα που του είχαν δώσει στο καταφύγιο όταν εκείνη τον υιοθέτησε το 2022.

Τηλεφώνησε αμέσως στο καταφύγιο της κομητείας και από εκεί της είπαν ότι ο σκύλος της δεν είχε υποβληθεί τελικά σε ευθανασία, καθώς οι κτηνίατροι εκεί έκριναν ότι ήταν υγιής.

Το καταφύγιο που θα τού γίνονταν ευθανασία επέστρεψε το κουτάβι στο κέντρο διάσωσης, το οποίο επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του πως οι κτηνίατροί του δεν διαπίστωσαν νευρολογικά προβλήματα στον σκύλο. Αντίθετα διέγνωσαν πως το ζώο είχε πρόβλημα στο συκώτι και αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 7.000 δολαρίων, ήταν πλέον υγιής.

Όπως λέει η Περέιρα έπρεπε να περάσουν αρκετές ημέρες για να βρει κάποιον από το κέντρο διάσωσης στο τηλέφωνο για να της εξηγήσει τι συνέβη και όταν τα κατάφερε, όπως λέει, της μίλησαν με αγένεια.

«Το άτομο που μου τηλεφώνησε ήταν τόσο αγενής και ασεβής και πραγματικά κακόβουλο. Έλεγε ότι τον εγκατέλειψα και ότι τον άφησα να πεθάνει. Ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα γι’ αυτόν» ενώ προσθέτει πως της είπαν ότι δεν θα πάρει ποτέ πίσω τον σκύλο της, πριν της κλείσουν το τηλέφωνο.

Γιατί δεν μπορεί να πάρει πίσω τον σκύλο της
«Το LDCRF δεν επανατοποθετεί έναν σκύλο που παραδόθηκε από ιδιοκτήτη με τον πρώην υιοθετητή/ιδιοκτήτη του» δήλωσε η εκπρόσωπος της διάσωσης Κλόε Φλόιντ σε δήλωσή της. «Αποστολή μας είναι να σώζουμε από την ευθανασία σκύλους που μπορούν να υιοθετηθούν και είναι ασφαλείς για την κοινότητα».

Η οργάνωση διάσωσης αναγνώρισε ότι τα μέλη της ομάδας τους μίλησαν με την Περέιρα όταν πήρε τη δύσκολη απόφαση να θανατώσει τον σκύλο της, αλλά επέμεινε ότι την προειδοποίησαν ότι είναι σημαντικό να πάει τον σκύλο σε έναν κτηνίατρο που θα της επέτρεπε να είναι μαζί με το ζώο όταν θα του γινόταν ευθανασία. Ισχυρίστηκαν ότι της είπαν ότι η ομάδα θα έπαιρνε πίσω τον σκύλο αν δεν μπορούσε να το κάνει αυτό.

Η Περέιρα από την πλευρά της ισχυρίζεται πως την ενθάρρυναν να κάνει ευθανασία στο σκύλο της, αλλά θα πλήρωνε τα 7.000 δολάρια για την εγχείρησή του εάν ήξερε ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή. Ο σκύλος της πάντως, είναι ακόμη διαθέσιμος για υιοθεσία. «Έχω πολλές ερωτήσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα τον θέλω πίσω μαζί μου» δήλωσε η Περέιρα στο AP.

Πηγή: iefimerida.grΤης είπαν να κάνει ευθανασία στον σκύλο της γιατί ήταν άρρωστος -Και μετά τον είδε σε σελίδα υιοθεσίας – iefimerida.gr

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy