Το Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή. Το Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη τελετή αποφοίτησης

«Τερματίστε την κατάληψη της αυλής» – Τι αναφέρει στο ηλεκτρονικο μήνυμα που έστειλε προς τους σπουδαστές έπειτα από 12 ημέρες καταλήψεων και κινητοποιήσεων υπέρ της Παλαιστίνης στο campus – Το Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη τελετή απονομής τίτλων σπουδών

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή του πανεπιστημίου και απείλησε με «ακούσια άδεια» τους διαδηλωτές.

«Γράφω σήμερα με αυτό το απλό μήνυμα: Η συνέχιση του καταυλισμού αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για το εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου» έγραψε στο e-mail ο Γκάρμπερ. «Όσοι συμμετέχουν ή τον διατηρούν θα παραπεμφθούν για “ακούσια άδεια” από τις σχολές τους».

Παράλληλα τόνισε ότι «τα άτομα που συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτές έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα ότι οι παραβιάσεις των πολιτικών του πανεπιστημίου και της σχολής θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες και ότι περαιτέρω παραβιάσεις και συνεχής κλιμάκωση θα έχουν ως αποτέλεσμα όλο και αυστηρότερες κυρώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, οι σχολές όλου του πανεπιστημίου άρχισαν να επιδίδουν πειθαρχικές ειδοποιήσεις σε φοιτητές που συνέχισαν να συμμετέχουν σε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στην αυλή παρά τις ειδοποιήσεις αυτές».

«Ο καταυλισμός ευνοεί τις φωνές λίγων έναντι των δικαιωμάτων πολλών που έχουν βιώσει διαταραχή στον τρόπο που σπουδάζουν και εργάζονται σε μια κρίσιμη περίοδο του εξαμήνου» υπογράμμισε ο Γκάρμπερ. «Καλώ όσους συμμετέχουν στον καταυλισμό να τερματίσουν την κατάληψη της αυλής του Χάρβαρντ».

Η κλιμάκωση έρχεται καθώς πλησιάζει το τέλος των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να απομένουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι τις τελετές αποφοίτησης του πανεπιστημίου, οι οποίες αναμένεται να φιλοξενήσουν χιλιάδες μέλη και οικογένειες του Χάρβαρντ, καθώς και δεκάδες προσκεκλημένους.

«Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, συμπεριλαμβανομένης της διαμαρτυρίας και της διαφωνίας, είναι ζωτικής σημασίας για το έργο του ερευνητικού πανεπιστημίου. Αλλά δεν είναι απεριόριστο» πρόσθεσε ο Γκάρμπερ.

Το Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη τελετή απονομής τίτλων σπουδών

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα πραγματοποιήσει τη μεγαλειώδη τελετή απονομής τίτλων σπουδών την 15η Μαΐου επιλέγοντας εκδηλώσεις «μικρότερης κλίμακας», με επίκεντρο τις εκάστοτε σχολές.

Το ίδρυμα, όπου ακτιβιστές και φοιτητές απομακρύνθηκαν με τη βία την 30η Απριλίου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι ακυρώνει «τη μεγάλη τελετή του πανεπιστημίου που είχε προγραμματιστεί για την 15η Μαΐου».

«Όλες οι τελετές που είχαν προγραμματιστεί στους εξωτερικούς χώρους στο νότιο τμήμα της πανεπιστημιούπολης Morningside θα μεταφερθούν» από αυτό το σημείο, στο βόρειο Μανχάταν, σε ένα αθλητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Το Κολούμπια, που συγκλονίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από ένα κίνημα διαμαρτυρίας και καταλήψεων από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και φοιτητές, ανέφερε πως θα προτιμήσει τελετές «μικρότερης κλίμακας», οι οποίες θα διεξαχθούν από τη 10η έως τη 16η Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

«Οι φοιτητές μας υπογράμμισαν το γεγονός ότι αυτές οι τελετές μικρότερης κλίμακας είναι σημαντικότερες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τονίζει η διοίκηση του Κολούμπια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πρώτο Θέμα

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy