ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΧΑΛΛΕΚΙΔΗΣ: Δίπλα στους μικρούς ήρωες- «Κανείς δεν περιμένει ότι θα χτυπήσει την δική του πόρτα, πόσο μάλλον το δικό σου παιδί»

Ακολουθήστε μας στα social media

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

 

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς προέβη ο γνωστός γυμναστής, Γιώργος Μαχαλλεκίδης ο οποίος μέσα από την εμπειρία που είχε με τη κόρη του, έχει θέσει ως στόχο ζωής να απαλύνει με το δικό του μοναδικό τρόπο τη ζωή των Μικρών Ηρώων που υπάρχουν ανάμεσα μας διοργανώνοντας για 2η συνεχή χρονιά, ημερίδα άσκησης και προσφοράς με την ονομασία «Γυμναζόμαστε και Προσφέρουμε για τους Μικρούς Ήρωες»

Ο Γιώργος Μαχαλλεκίδης παραχώρησε μια συνέντευξή καρδιάς στην Μαρίνα Αβραάμ και στο διαδικτυακό περιοδικό Dolce.com.cy όπου μοιράζεται τη δική του εμπειρία όταν η κόρη του αντιμετώπισε το θεριό και κατάφερε να το ξεπεράσει έχοντας στο πλάι της, άτομα με θετικότητα, πίστη, δύναμη αλλά και πολύ αγάπη.

Αυτούσια η συνέντευξή όπως δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό περιοδικό Dolce.com.cy

Τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, είναι τελικά οι μικροί ή οι μεγάλοι μας ήρωες;

Είναι οι ήρωες που δεν το διάλεξαν ποτέ, γιατί θέλουν να είναι μόνο παιδιά. Τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις, αναγκάζονται να αφήσουν την ξεγνοιασιά της παιδικότητας τους και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ασύλληπτες για το ανθρώπινο μυαλό, να παλέψουν, να πολεμήσουν, να πέσουν και να σηκωθούν. Πραγματικά, η ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να δοθεί αυτή η μεγάλη μάχη είναι απίστευτη και γι’ αυτό κανένα παιδί, καμία οικογένεια, δεν πρέπει να πολεμούν τον καρκίνο μόνοι τους.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τη δική σου εμπειρία;

Μία σοκαριστική εμπειρία γιατί καταρχήν κανείς δεν περιμένει ότι θα χτυπήσει την δική του πόρτα, πόσο μάλλον το δικό σου παιδί. Πολλές πληροφορίες, ιατρικές ορολογίες που ακούς πρώτη φορά, αποφάσεις που πρέπει να παρθούν άμεσα για αποφυγή επιπλοκών και σίγουρα ο απίστευτος πόνος που διακατέχει τους γονείς που βλέπουν το παιδί τους να περνά από διάφορες εξετάσεις, θεραπείες και να μην μπορούν να δώσουν απάντηση στα γιατί του που γεννιούνται μέσα από όλη αυτή την διαδικασία. Η δική μας οικογενειακή εμπειρία είχε αίσιο τέλος χάρη στις άμεσες κινήσεις που έγιναν και μετέβη το παιδί στο εξωτερικό. Σίγουρα μέσα από τέτοιες εμπειρίες, γίνεσαι πιο δυνατός και αντιλαμβάνεσαι τι είναι σημαντικό και τι όχι, όμως πάντα εύχεσαι να μην το ζήσει κανείς άλλος.

Ποια μαθήματα ζωής παίρνεις καθημερινά από την κόρη σου;

Το να αντιμετωπίζω κάθε δύσκολη κατάσταση με  χαμόγελο, κάτι που μόνο ένα αθώο παιδί μπορεί να στο διδάξει. Είμαι πολύ περήφανος που η δική μου ηρωίδα, είναι μαχήτρια σε κάθε δυσκολία και συνεχίζει να χαμογελά. Κάθε δυσκολία σε κάνει μαχητή και αυτή την ιδεολογία την έχω πλέον υιοθετήσει σε διάφορους τομείς.

Τι θα έλεγες στις μητέρες και τους μπαμπάδες που βιώνουν την ίδια εμπειρία;

Να έχουν πίστη και να επικεντρωθούν στο να κρατήσουν την ψυχραιμία και την ακεραιότητα τους, γιατί είναι το μοναδικό στήριγμα για το παιδί τους. Να ξέρουν πως δεν είναι μόνοι τους, ναι μεν υπάρχουν κάποια κενά στο σύστημα υγείας, υπάρχει όμως στήριξη και κινητοποίηση από διάφορους οργανισμούς για να δοθεί η καλύτερη λύση, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά.

«Είμαι πολύ περήφανος που η δική μου ηρωίδα, είναι μαχήτρια σε κάθε δυσκολία και συνεχίζει να χαμογελά»

Πώς προέκυψε η φιλία σας με τον Λουκά Φουρλά;

Η φιλία με τον Λουκά, ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν, μέσα από το όραμα του για την δημιουργία του συνδέσμου «Μικροί Ήρωες» και την στήριξη μέσω εκδηλώσεων που αφορούν τον τομέα μου.  Αναπτύχθηκε αλληλοσεβασμός και συνεργασία στήριξης του κοινού σκοπού, με την υπόσχεση η συγκεκριμένη εκδήλωση «Γυμναζόμαστε και προσφέρουμε για τους Μικρούς Ήρωες» να γίνει θεσμός.

Ποιος είναι πλέον ο σκοπός σου;

H κοινωνική προσφορά αποτελούσε πάντοτε μέρος των ενεργειών μου μέσω του επαγγέλματος μου. Πλέον, μέσα και από αυτή την εμπειρία, έχει γίνει αυτοσκοπός η ευαισθητοποίηση του κοινού και η πραγματική στήριξη των παιδιών και οικογενειών τους, τουλάχιστον μέσω οικονομικής ενίσχυσης. Να μπορεί κάθε οικογένεια που δεν έχει την ευχέρεια και είναι άμεση ανάγκη, εάν δεν είναι επιλογή μέσω κυβέρνησης, να πάρει το παιδί της εξωτερικό.

Ετοιμάζετε μια εκδήλωση για τους Μικρούς Ήρωες. Μίλησε μας γι αυτό. Που θα πραγματοποιηθεί και πότε; Πώς μπορεί κάποιος να συμμετάσχει;

Για 2η συνεχή χρονιά, διοργανώνουμε ημερίδα άσκησης και προσφοράς με την ονομασία «Γυμναζόμαστε και Προσφέρουμε για τους Μικρούς Ήρωες». Θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στις 18:00, στον εξωτερικό χώρο του “Machallekide Gym”. Η φιλανθρωπική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και παρόλο που ήταν εν μέσω της πανδημίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού η συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, για συμμετοχή στο πρόγραμμα Fitness, με την συνεισφορά των 30 ευρώ, καθαρά έσοδα για το ίδρυμα Μικροί Ήρωες.

«Για 2η συνεχή χρονιά, διοργανώνουμε ημερίδα άσκησης και προσφοράς με την ονομασία «Γυμναζόμαστε και Προσφέρουμε για τους Μικρούς Ήρωες»

Τι προγράμματα θα δούμε στην εκδήλωση για τους Μικρούς Ήρωες;

Συνολικά τρία δημοφιλή προγράμματα: Το “Booty masterclass”, το “Body attack” και το “Fight Do”.

Πώς μπορεί ο κάθε ένας μας να βοηθήσει;

Για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν, υπάρχει η επιλογή εισφοράς στον ακόλουθο λογαριασμό: Ίδρυμα Μικροί Ήρωες

Τράπεζα Κύπρου

Αρ. Λογαριασμού: 357036005969

ΙΒΑΝ: CY53002001950000357036005969

BIC: BCYPCY2N

Επίσης, να αναφέρουμε ότι δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι και οι χορηγοί σας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξη τους, αλλά ιδιαίτερα την Garmin Cyprus, Οrbex Ltd και CTL EuroCollege για τις ευγενικές χορηγίες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Διευθύνεις ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Κύπρου. Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Το γυμναστήριο και σχολή χορου «Machallekides», είναι ένας κατεξοχήν αθλητικός χώρος που ιδρύθηκε το 1983 από τους γονείς μου και έκτοτε βρίσκεται σε μια συνεχή αναβάθμιση στο χώρο του Fitness. Μεγαλώνοντας στο χώρο αυτό και μέσα από το πάθος μου για τον τομέα του Fitness αλλά και την εμπειρία μου, συμβάλλω με συνεχείς αναβαθμίσεις και νέες τάσεις με απώτερο σκοπό η γυμναστική να γίνει τρόπος ζωής, τόσο για σωματική αλλά και πνευματική ενίσχυση.

«Παίρνω καθημερινά μαθήματα ζωής από την κόρη μου, όπως το να αντιμετωπίζω κάθε δύσκολη κατάσταση με χαμόγελο. Κάτι που μόνο ένα αθώο παιδί μπορεί να στο διδάξει»

Πηγή: Dolce.com.cy

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • ΑΣΤΡΑ
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ

Live

Day
Hr
Min
Sec

Λευκωσία, στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού

ticketmaster.cy