Star News

ΣΟΚ: Σκύλος τρέχει με ένα ανθρώπινο κεφάλι στο στόμα, που άρπαξε από σκηνή εγκλήματος(Δείτε βίντεο)

Ακολουθήστε μας στα social media

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

 

Σκηνές τρόμου διαδραματίστηκαν στο Μεξικό, όταν ο κόσμος αντίκρυσε το φρικτό θέαμα ενός σκύλου, που έτρεχε στο δρόμο έχοντας στο στόμα του ένα… ανθρώπινο κεφάλι.

Ένας σκύλος έτρεξε στο δρόμο με ένα ανθρώπινο κεφάλι στα σαγόνια του, αφού το άρπαξε από μια φρικιαστική σκηνή εγκλήματος στο Μεξικό.

Τρομοκρατημένοι κάτοικοι της μαστιζόμενης από τη βία πολιτείας Ζακατέκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είδαν το ζώο να φεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος με το κομμένο κεφάλι, μεταδίδει η βρετανική Daily Mail.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το διαμελισμένο κεφάλι είχε αφεθεί σε ένα ΑΤΜ στο Μόντε Εσκομπέντο αργά την περασμένη Τετάρτη, με μια πινακίδα που προειδοποιούσε: «Το επόμενο κεφάλι είναι δικό σας». 

Καρτέλ ναρκωτικών πίσω από το έγκλημα

Το κεφάλι είχε αφεθεί πάνω σε ένα χαρτόνι με ένα μήνυμα, που υπογραφόταν από το καρτέλ της Νέας Γενιάς του Χαλίσκο (CJNG), ένα από τα πιο επίφοβα καρτέλ στον κόσμο, με επικεφαλής τον El Mencho, τον πιο καταζητούμενο άνθρωπο στο Μεξικό.

Το μήνυμα κατονομάζει έναν αντίπαλο που ανήκει στο καρτέλ Operativo MZ και αναφέρει: «Το επόμενο κεφάλι είναι δικό σου».

Πριν η αστυνομία προλάβει να καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος και να ερευνήσει τη δολοφονία, ο αδέσποτος σκύλος το έσκασε με το κεφάλι του πτώματος.

Ένα βίντεομ που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον σκύλο να τρέχει σε έναν σκοτεινό δρόμο, κρατώντας το κεφάλι από τον λαιμό στα σαγόνια του, προφανώς με σκοπό να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος για να το φάει.

Στη συνέχεια, η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσπάσει το κεφάλι από τον σκύλο.

Το θύμα δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και το υπόλοιπο σώμα του δεν έχει βρεθεί.

Η Ζακατέκας υπήρξε το σκηνικό ενός αιματηρού, παρατεταμένου πολέμου μεταξύ τοπικών συμμοριών, που υποστηρίζονται από τα καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα και Χαλίσκο.

Συνήθεια των καρτέλ τα διαμελισμένα πτώματα στο Μεξικό

Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό αφήνουν συχνά σημειώματα δίπλα σε σωρούς διαμελισμένων ανθρώπινων λειψάνων, ως τρόπο εκφοβισμού των αντιπάλων ή των αρχών.

Ο El Mencho καταζητείται όχι μόνο από τις μεξικανικές αρχές, αλλά και από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή/και την καταδίκη του. 

Υπό την ηγεσία του, αυτό το καρτέλ της Νέας Γενιάς του Χαλίσκο έχει παρουσία σε 32 πολιτείες σε όλο το Μεξικό και στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, σημειώνει η Υπηρεσία Ναρκωτικών στην Εθνική Έκθεση Αξιολόγησης της Απειλής για τα Ναρκωτικά το 2020.

Το καρτέλ επεκτάθηκε επίσης πέρα από τα σύνορα, σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης, όπως και στο αμερικανικό έδαφος του Πουέρτο Ρίκο.

Η αμερικανικής καταγωγής κόρη του El Mencho, Jessica Oseguera, αποφυλακίστηκε από φυλακή της Καλιφόρνια το Μάρτιο, αφού εξέτισε 25 μήνες.

Δήλωσε ένοχη το Μάρτιο του 2021 για ξέπλυμα χρήματος για την εγκληματική οργάνωση.

Ο γιος του El Mencho, Rubén «El Menchito» Oseguera, βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση στις ΗΠΑ και αντιμετωπίζει κατηγορίες για όπλα και ναρκωτικά, οι οποίες θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή για περισσότερα από 15 χρόνια.

Οι αρχές τον θεωρούσαν διάδοχο του θρόνου του καρτέλ και ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, πριν συλληφθεί από τις μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας τον Ιούνιο του 2015. Εκδόθηκε στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο του 2020.

Τα πιο δημοφιλή

Κατηγορίες

[email protected]

+357 96 303071

Μην τα χάσεις

  • All Posts
  • News & Media
  • Showbiz & Gossip
  • SurvivorGR
  • Uncategorized
  • ΑΣΤΡΑ
  • Κόσμος
  • Συναυλιες
  • Υγεία & Σχέσεις

© 2024 Created by Elephant Media Cy